König lídrem týmu na USA Pro Cycling Challenge

König lídrem týmu na USA Pro Cycling Challenge

Datum vydání: 17.08.2014

Po sedmém místě na Tour de France se Leo König vrací do závodního rytmu na etapovém závodě USA Pro Cycling Challenge. Podnik nejvyšší kategorie americké série UCI patří k těm nejkvalitnějším mimo evropský kontinent.

König jde do závodu jako lídr týmu, po ruce mu budou David de la Cruz, Bartosz Huzarski, Patrick Konrad, Tiago Machado, Jose Mendes, Gregor Mühlberger a Michael Schwarzmann.
 
Německá stáj jede podle sportovního ředitele Alexe Vegy pro co nejlepší celkové umístění, k čemuž by měla dospět právě prostřednictvím českého borce. Tomu by totiž tento závod měl sedět, neboť se bude jezdit v extrémně vysokých nadmořských výškách a na pořadu bude spousta náročných stoupání. 
 
 
Již druhá etapa bude pořádně bolet, když cyklisté budou muset zdolat průsmyk Kebler a následně vyšlapat horu Crested Butte ve výšce téměř 
tří tisíc metrů nad mořem. Třetí den bude ale ještě náročnější. Peloton nejprve vyšplhá do výšky neuvěřitelných 3448 metrů, kde zdolá průsmyk Monarch aby sjel zpět do údolí a dřel znovu ve stoupání na horu stejného jména, která leží jen o pár desítek metrů níž. Nejvýše však vystoupájí závodníci v pátek, kdy je čeká 168 kilometrů dlouhá etapa s cílem v Breckenridge. Do cíle budou mít ještě zhruba 25 kilometrů, když se budou potit v průsmyku Hoosier, 3517 metrů nad mořem! 
 
 
Před nedělní finální etapou pravděpodobně hodně napoví o konečném pořadí sobotní časovka v ulicích lyžařského střediska Vailu. 16 kilometrů dlouhá trať s cílem v průsmyku Vail však zřejmně nebude po chuti čistokrevným časovkářům, neboť povede neustále do kopce. Loni se rozhodovalo právě zde o celkovém vítězi, když boj proti chronometru vyhrál Tejay van Garderen před Andrew Talanskym o pouhé 4 vteřiny, které se nakonec ukázaly být jako rozdílové. 
 
V tříleté historii závodu zatím vítězili pouze Američané, jmenovitě Levi Leipheimer, Christian Vande Velde a právě Van Garderen. Bude letošní ročník tím prvním, kdy v Denveru zvedne ruce nad hlavu Evropan, a mohl by jím být rovnou Čech? Držme palce Leu Königovi a nechme se překvapit... :)

Zdroj: Tým NetApp-Endura a pořadatelé, Foto: Vlastimil Homola, Mapky: pořadatelé
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí