Německo vévodí MS, Sagan opět dostal Slovensko mezi elitu

Německo vévodí MS, Sagan opět dostal Slovensko mezi elitu

Datum vydání: 17.10.2016

Německá cyklistika může i přes včerejší neúspěch slavit vedoucí postavení mezi národy co do počtu i hodnoty posbíraných medailí na letošním šampionátu. Za Německo v jednotlivcích sbírali medaile výhradně muži a činili se hlavně mladíci.

V kategorii do 23 let posbírali naši západní sousedé zlato a dvě stříbra a stříbro přidali i v juniorech. Obecně Němci excelovali v časovkách, kde si zlato připsal v kategorii elite i Tony Martin. Ženy bodovaly díky týmové časovce, kde německé stáje braly stříbro a bronz. 

Za Německem, které urvalo celkem sedm medailí, skončily v pořadí zemí druhé Spojené státy americké s pěti cennými kovy. Američané si vezou domů dvě zlaté díky časovkám americké veteránky Amber Nebenové a juniorovi Brandonu McNultymu. Dvě stříbra pak přidaly v silničním závodě juniorka Skylar Schneiderová a v časovce elitní mužský tým BMC. Bronzem pak zvýraznil americký sen v juniorské časovce Ian Garrison.
 

 
Skvěle se dařilo i nizozemskému výběru. V tom naopak zářily výhradně ženy. Zlato slavila v juniorské časovce Karlijn Swinkelsová a také ženský tým Boels - Dolmans. Dvě stříbra pak přidaly ženy v kategorie elite - v časovce Ellen van Dijková a v závodě Kirsten Wildová.  
  
 
Slovensko je díky Petru Saganovi a jeho včerejšímu fascinujícímu úspěchu v pořadí zemí na osmém místě za Norskem a Belgií, jež mají stejnou bilanci zlata a bronzu (v případě Belgie ale zlato pochází z časovky profesionálních stájí). Za zmínku stojí vzestup severských zemí jako právě Norska a také Dánska (čtvrté s bilancí dvou zlatých a stříbrné), které ukázaly obrovský potenciál ve svých mladých závodnících. 
 
Foto: Facebook/Peter Sagan
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí