Největší silniční kanadský závod končí

Datum vydání: 17.02.2018

Etapový závo​d Tour of Alberta se kvůli nedostatku financí ruší.

Inaugurační šestietapový kanadský závod Tour of Alberta ovládl v roce 2013 Rohan Denis, tehdy startovní listina čítala jména jako Peter Sagan, Ryder Hesjedal, Cadel Evans nebo také Čecha Jakuba Nováka.

V pátém ročníku v roce 2017 byly na programu pouze čtyři etapy a startovní listina byla o poznání chudší, když se ho z pofesionálních týmů WorldTour zúčastnil pouze Cannondale-Drapac. 
 
Nyní kvůli špatné finanční situaci největší kanadský silniční závod končí.

"Toto rozhodnutí nebylo snadné, nicméně ze současné finanční situace, kdy došlo ke snížení finančních zdrojů, vyplývá, že nemáme jinou možnost," komentoval zástupce organizátoru Jeffrey Hansen-Carlson.

Tour of Alberta není jediný závod, který v Severní Americe skončil. Po pěti letech potkal stejný osud v roce 2016 etapový závod Pro Challenge.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí