Sagan: Nejsem žádný superhrdina, nezachraňuji lidské životy

Datum vydání: 26.04.2018

Pe​ter Sagan se v rozhovoru pro britský deník The Guardian vyjádřil mimo jiné ke svým "hereckým" výstupům, aféře s hosteskou i o papeži. 

Jezdec německé stáje Bora-Hansgrohe poskytl rozhovor novináři britského deníku The Guardian týden po Paříž - Roubaix. Jeden z nejprestižnějších závodů světa Sagan vyhrál málo vídaným způsobem po útoku ze skupiny favoritů více než 50 kilometrů před cílem. I díky svému souputníkovi a druhému hrdinovi dne, Silvanu Dillierovi (BMC), pak svůj náskok dokázal zvyšovat a v cíli dospurtoval pro vítězství. 

V rozhovoru pak trefně popsal následující dny po obrovském fyzickém vypětí, které si tento závod vyžaduje. 
"Byl jsem pěkně na sra..y, ale snažil jsem si to potom užívat..."
Osmadvacetiletý cyklista si je dobře vědom svého statutu globálního cyklistického idolu, kterého chce pokud možno využít k rozdávání radosti lidem v tíživých životních situacích. 
"Když se mě zeptáte, jak bych mohl změnit cyklistiku (k lepšímu), řekl bych asi tím, že budu sám sebou. Chci lidi přimět k tomu, aby si užívali život, protože jich hrozně moc zažívá těžké chvíle..."
Sagan reagoval i na svá poměrně častá vystoupení v různých nápaditých videích a vtipných reklamách.
"Možná jsou některá ta videa trochu absurdní, protože v nich vypadám jako klaun, ale je to zábava. Ta záležitost s Pomádou (Sagan parodoval hlavní postavu ztvárněnou Johnem Travoltou a jeho nynější manželka si zahrála na Olivii Newton-John) byl můj nápad...".
Trojnásobný mistr světa se na popud moderátora vrátil i k pět let staré aféře, kdy na druhém stupínku podia po monumentu Okolo Flander štípnul do zadnice hostesku. Ta zrovna věnovala slavnostní polibek vítězi Fabianu Cancellarovi.
"Možná je to mojí osobností. Nevím. Byl jsem šťastný za druhé místo a v hloučku lidí pod podiem jsem měl své kamarády. Jeden z nich na mě zavolal ať jí sáhnu na stehno nebo na zadek a já jsem si řekl, "jo!" a nemyslel jsem na to, co bude následovat. Lidi je ale potřeba respektovat, jinak tady bude anarchie". 
Rozhovor se také stočil k tématu papeže. Rodák ze Žiliny se totiž v lednu společně se svou matkou setkal ve Vatikánu s papežem Františkem, kterému daroval silniční kolo..
"Řekl bych, že být papežem je daleko těžší než být cyklistou. Nejsem žádný superhrdina. Nezachraňuji lidské životy. Jsem pouze sportovec. Je to něco, co dělám pro sebe a když si to lidé užívají, jsem jenom rád."
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí