Nejoblíbenější kola Festka v roce 2020 mezi fanoušky značky na Instagramu

Nejoblíbenější kola Festka v roce 2020 mezi fanoušky značky na Instagramu

Datum vydání: 26.01.2021

Česká technologická firma Festka, která se specializuje na zakázkovou výrobu silničních kol a rámů nejvyšší kvality, zaznamenala v minulém roce zvýšený zájem o svá kola, a to nejenom v počtu vyrobených kol, ale také v zájmu o značku na sociálních sítích a v médiích.


Počet lidí, kteří Festku sledují na Instagramu se v loňském roce téměř zdvojnásobil na aktuálních více než 50 tisíc sledujících a ohlas na pravidelné příspěvky poskočil na zcela novou úroveň.

„Napadlo nás tedy, že by nebylo na škodu sestavit z nejpopulárnějších příspěvků žebříček. Ten jsme postupně zveřejnili na Instagramu mezi Vánocemi a Novým rokem. A reakce byla opět skvělá,“ říká spoluzakladatel firmy Festka Michael Moureček. 

Přehled vítězů se stručným komentářem Michaela Mourečka.  

 

1. Festka Rover Camo
 


Gravelová kola se stávají opravdovým hitem. Festka Rover nabízí úžasný výkon při použití na silnici a velkou zábavu v terénu. Připevněte na kolo brašny a můžete vyrazit na několikadenní dobrodružství do přírody. Lehký a odolný rám, bezdrátové elektronické řazení a úžasná kola americké firmy Enve staví toto kolo na vrchol tohoto segmentu. 

2. Festka Scalatore Mumie

Velmi univerzální kolo i přesto, že jeho hmotnost těsně pod 6 kg vybízí ke zdolávání těch nejdelších a nejvyšších průsmyků. Krom ráfků, které jsou vyrobené v USA, je zbytek komponentů od evropských značek, což je v dnešním světě kol celkem výjimečné. Design byl původně navržený jako zakázkový pro milovníka starého Egypta. 

3. Festka Scalatore Samuraj
 


Toto kolo můžete spatřit v akci, pokud se vydáte na Kostariku. Z této země přišel požadavek na stavbu exkluzivního kola, které krom té nejlepší selekce komponentů nabízí velmi lehký rám vyrobený majiteli na míru. Unikátní je i ruční kresba, o kterou se postaral přední český ilustrátor Michal Bačák. Práce na takovém kole trvají i celý rok a cena za takový kus se rovná ceně rodinného vozu.

 

4. Festka Spectre Splash
 


Supersportovní model postavený pro hollywoodského herce Orlanda Blooma. Vše je podřízeno maximálnímu výkonu: loukoťová kola, keramická ložiska i speciální řídítka, která umožňují zaujmout lepší aerodynamickou pozici než ta běžná, vás nutí dosahovat opravdu vysokých rychlostí. Vše umocňují zářivé barvy a design, který čerpal inspiraci v lyžařských kombinézách 90. let.

 

5. Festka Scalatore Silver Bullet

Nenápadně vypadající kolo, které vás při bližším ohledání uhrane dokonalým lakem. Ten svou plnou krásu nejlépe ukáže na přímém slunci, kterého si v Thajsku, kde toto kolo můžete spatřit na silnicích, jistě jeho majitel užívá dostatek. Připravit povrch rámu pro lakování takové barvy zabere několik dní. Nenápadně vypadající komponenty patří k tomu nejlepšímu, co se dá na trhu najít. Pro lepší vyniknutí rámu z nich bylo zčásti odstraněno logo nebo byly přelakovány.

 

6. Festka Spectre Floyd
 


Další závodně laděný stroj, kde je vše podřízeno výkonu. 80mm vysoké ráfky vyžadují, aby měl jezdec velké zkušenosti. Náraz bočního větru totiž může být velmi nebezpečný. Design kola je inspirován rozpadem světelného paprsku. Barevné proužky se nanášejí přes šablony lakem, ty zlaté se dělají 24karátovými zlatými plátky. Lakování takového rámu zabere okolo 100 hodin. Tento stroj sedlá jeden ze zakladatelů značky. 

7. Festka ONE
 


Tento kus skvěle dokládá, že krásné kolo nemusí být osazené drahými komponenty. Jedná se o základní model z nabídky naší značky. Svou jednoduchostí a zajímavou barvou zaujal fanoušky na Instagramu tak, že svým umístěním na sedmém místě překonal mnoho výraznějších exemplářů z naší produkce. Toto kolo můžete potkat na silnicích v okolí Prahy. 

Zdroj a foto: TZ Festka

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (11. 3 - 17. 3. 2024)
11.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
 

Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.

 
» více novinek a videí