Nasněžilo, Zličín zahájí TOMKET Pražský MTB pohár 2018!

Nasněžilo, Zličín zahájí TOMKET Pražský MTB pohár 2018!

Datum vydání: 18.03.2018

V sobotu 24. března bude ​na pražském Zličíně zahájena tuzemská sezóna horských kol v olympijském cross-country, startuje TOMKET Pražský MTB pohár 2018 pro všechny věkové i výkonnostní kategorie bikerů včetně cyklistů s handicapem.

Pražské závody jsou dlouhodobě pověstné nevšedním počasím a vypadá to, že ani tentokrát nesleví nic ze své extrémní pověsti. V Praze je totiž aktuálně sníh, silný mráz a nepříjemný vítr. O zrušení nebo přeložení závodu na jiný termín se ale ani náhodou neuvažuje a trať na které v posledních dnech trénují desítky cyklistů je ve výborném stavu, jak přibližuje stavitel okruhu a ředitel zličínského závodu Martin Jarouš:

„Rozšířili jsme zaváděcí kolo pro lepší předjíždění a tím pádem je tam i širší trasa pro odrážedla. ​Zcela nová je sekce Duall, kterou zahajují tři klopené zatáčky, které poté jezdce navedou do rolety a jestli dá bůh, respektive počasí, tak vše bude končit rock garden sekcí. U oblíbeného skoku Velbloudí hrb je vysekaná divácká zóna se sezením a skutečně zásadní proměnou prošel Hop drop, který se zvýšil o dvě klády a vydláždili jsme nájezd velkými kameny. Je to vytvořené přesně ve stylu sekcí na světových závodních tratích, na první pohled hrozivé, když to ale projedete, tak v podstatě nic nebezpečného a složitého.“

​Pořadatelé prosí, aby účastníci neparkovali a nezajížděli auty k prostoru startu a cíle. Velké týmové parkoviště se bude nacházet hned vedle hlavní příjezdové cesty a není potřeba si předem rezervovat týmový prostor.

Na plynulý provoz budou dohlížet zličínští hasiči, kteří se také postarají o mytí kol ve speciálním prostoru. TOMKET Pražský MTB pohár registruje v posledních dvou letech značný nárůst účastníků, především v kategoriích dětí a mládeže. Tento pozitivní jev potvrzuje manažerka TOMKET Pražského MTB poháru, Jarka Krakovičová:

„Už nyní je prostřednictvím registračního on line systému přihlášeno k závodu přes 260 jezdců a je předpoklad, že toto číslo bude v sobotu ještě podstatně vyšší. Tím by Zličín mohl útočit na účastnický rekord Pražského poháru.“

Zajímavý je také pohled do předběžných startovních listin.

„V kategoriích dětí a mládeže se startovní pole hodně podobá Českému poháru horských kol a ta vysoká konkurence a zkušenosti, které z takových závodů plynou je velmi pozitivní pro další výkonnostní rozvoj mladých bikerů. Vysoká republiková sportovní úroveň bude také v seniorských a veteránských kategoriích a na Zličíně nebudou chybět ani někteří naši úspěšní reprezentanti v čele s olympionikem Janem Škarnitzlem, pro které jsou pražské závody už tradiční tréninkovou přípravou. Svou účast avizují také někteří zahraniční jezdci a mexický národní tým, který se v Praze připravuje. Sledovat profesionální bikery, jak se připravují k závodu, jakým způsobem závodí a projíždějí složité technické úseky je pro mladé závodníky nedocenitelná zkušenost, díky které mohou získat mnoho cenných rad a inspiraci pro vlastní rozvoj,“ uvádí ředitel TOMKET Pražského MTB poháru a reprezentační trenér, Viktor Zapletal.

Trénink na vyznačené trati se uskuteční v pátek 23. března od 16:00 hodin.

Propozice závodu naleznete zde.
On line přihlášky dostupné zde

TOMKET Pražský MTB pohár 2018:

sobota 24. březen Bike Park Zličín
neděle 8. dubna Garden Park Jeneč
úterý 1. května Beckov
úterý 8. května Bike Park Kbely
neděle 10. června Říčany
neděle 16. září Libuš
neděle 23. září Zličín
neděle 21. říjen Garden Park Jeneč – finálový závod, XCO - maraton
pátek 16. listopadu - Slavnostní večer Pražského MTB poháru 2018

Více informací o seriálu na prahamtb.cz a skcpraha.cz.

 
Zdroj a foto: TZ pořadatelé SKC Praha
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí