Nash začala cyklokrosový Světový pohár vítězstvím

Nash začala cyklokrosový Světový pohár vítězstvím

Datum vydání: 18.09.2017

Tím nejl​epším způsobem vstoupila do letošní cyklokrosové sezony Kateřina Nash. 

V lowa City vyhrála úvodní závod Světového poháru, když suverénně zvítězila před domácí Kaitlin Keoughovou a belgickou mistryní světa Sanne Cantovou. Třetím rokem po sobě vstoupila v USA do seriálu medailovým umístěním.

 

Závod mužů zase ovládl vicemistr světa Mathieu van der Poel z Nizozemska a to způsobem start - cíl. Jediný Čech na startu Michael Boroš se také neztratil a dostal se do Top 10, když dojel devátý.

 

Devětatřicetiletá Nash žijící v USA zahájila pohárovou sezonu vítězně i předloni v Las Vegas, když obsadila druhé místo. V kariéře nyní triumfovala už pošesté. Vedení se ujala ve třetím z šesti okruhů a od té doby ji soupeřky marně stíhaly a nakonec zvítězila s dvanáctisekundovým náskokem před novou tváří v terénu Keoughovou. Cantová s půlminutovým mankem na vítězku vyhrála spurt o třetí místo před obhájkyní celkového prvenství v SP Sophií de Boerovou z Nizozemska.

 

Za týden devítidílný seriál pokračuje v nedalekém Waterloo, v druhé polovině října se pak přesune do Evropy. 

 

Výsledky:

Muži:
 

1. M. Van der Poel (Niz.) 1:06:28, 2. L. Sweeck +43, 3. Hermans +44, 4. Pauwels (všichni Belg.) +54, 5. van der Haar (Niz.) +58, 6. M. Vanthourenhout (Belg.) +1:28, ...9. Boroš (ČR) +1:46.
 

Ženy:
 

1. Nash (ČR) 47:27, 2. Keoughová (USA) +12, 3. Cantová (Belg.) +30, 4. de Boerová +31, 5. Kaptheijnsová (obě Niz.) +34, 6. Maniová (Fr.) +36.

Zdroj: ČSC
 

 

Příspěvek sdílený OakleyBike (@oakleybike),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Domácí Holubová a rakouský Bairov ovládli první Český pohár v městě Touškov
07.05.2024 | Kategorie: MTB

Město Touškov hostilo start 34. ročníku Českého poháru XCO a domácí Adéla Holubová si zde vydobyla vítězství mezi ženami. Společně s ní si slavnostní chvíle užíval Rakušan Mario Bair, který ovládl mužskou kategorii.

 
Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
» více novinek a videí