Nash vybojovala na OH v Riu páté místo!

Nash vybojovala na OH v Riu páté místo!

Datum vydání: 20.08.2016

Kateřina Nash dnes pod pěti kruhy v Deodoro parku v Rio de Janeiro přepisovala historii, když výborně rozjela svůj již v pořadí třetí olympijský závod na horských kolech. V průběhu závodu několikrát bojovala i o medailové příčky a nakonec pátým místem vytvořila nejlepší český výsledek mezi ženami na olympijských hrách. Vítězkou závodu se stala suverénní Švédka Jenny Rissveds.

Jediná česká zástupkyně v devětadvacetičlenném pelotonu měla výborný start a do prvního okruhu vedla skupinu favoritek. Z vedoucí sedmičlenné skupiny později odskočila Švýcarka Linda Indergand a její atak vedoucí závodnice rozdělil skupinu na dvě trojice. V první jela Švédka Jenny Rissveds, Polka Maja Wloszczowská a Švýcarka Jolanda Neff. V té druhé společně s Kanaďankami Catherine Pendrel a Emily Batty nechyběla česká reprezentantka Kateřina Nash.
 

 
Důležitý okamžik nastal v polovině závodu, když z čela odpadla vedoucí Švýcarka Indergand a později odpadla od Švédky Rissveds a Polky Wloszczowské i její krajanka Neff. Švýcarky se tak posunuly za první pětici. Ve druhé skupině tak začal boj o bronz, který rázným atakem a následnou výbornou stíhací jízdou využila Kanaďanka Pendrel.
 
V závěrečných dvou kolech se udržovalo vysoké tempo, které v popředí dokázala navýšit pouze, nejmladší ze všech startujících žen, Švédka Rissveds, a získala tak s přehledem ve svých dvaadvaceti letech první zlato na olympijských hrách. Pro své již druhé stříbro z olympijských her si dojela dvaatřicetiletá Polka Wloszczowská. Bronz si vybojovala Kanaďanka Pendrel. Čtvrtá skončila její krajanka Batty a páté místo brala nejúspěšnější česká bikerka Nash.

 

 
Zítra olympijské hry pokračují závodem mužů, kde nebude chybět v českých barvách obhájce zlata z Londýna 2012 Jaroslav Kulhavý, Ondřej Cink a Jan Škarnitzl. Závody odstartují v 17:30 SEČ.

Výsledky:

Olympijský závod žen:
 
1. Rissveds (Švéd.) 1:30:15, 2. Wloszczowská (Pol.) -37, 3. Pendrel -1:26, 4. Batty (obě Kan.) -1:28, 5. Nash (ČR) -2:10, 6. Neff (Švýc.) -2:28, 7. Davison (USA), 8. Indergand (Švýc.) obě -3:12. 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí