Nash před MS: Pro úspěch udělám maximum

Nash před MS: Pro úspěch udělám maximum

Datum vydání: 22.12.2014

Ve své sbírce má zatím jen jedinou cyklokrosovou medaili z mistrovství světa, bronzovou. Sedmatřicetiletá Kateřina Nash by to ráda vylepšila na šampionátu, který se uskuteční na přelomu ledna a února v Táboře. Při svém prvním mezinárodním startu v sezoně v Evropě poslala svým soupeřkám tu nejlepší vizitku - ovládla čtvrtý díl Světového poháru v Namuru.

 
Nash jde do každého závodu s cílem vyhrát a zajet co nejlépe.
"Přijela jsem do Evropy a nevěděla, jak na tom oproti ostatním budu. Ale doufala jsem, že to bude dobré. Ovšem dokud si to se soupeřkami nerozdáte, tak nevíte. V cíli jsem byla příjemně překvapená a nadmíru spokojená," řekla pro náš web Kateřina Nash, která již dnes opět trénovala na táborském okruhu.
"Na start jsem šla s vědomím, že na této trati a při podmínkách, které panovaly, mám na hodně dobrý výsledek. Proto jsem se na závod maximálně soustředila. Nastupovala jsem na start s tím, že mohu vyhrát a vyšlo to na výbornou. Po startu sice Marianne (Vosová) odjela docela daleko a ve druhém kole se mi první místo zdálo hodně vzdálené, ale naštěstí začala zpomalovat. Já si jela prostě svoje tempo a začala se jí přibližovat. V závěru jsem měla více sil než ostatní soupeřky," řekla k závodu Kateřina Nash.
Její výhoda prý byla i v tom, že v létě jezdí jako bikerka.
"Okruh byl tak trochu bikový a určitě to svou roli sehrálo. Trať do kopců a s technickými sjezdy mi sedí, takže pár výhod na mé straně během závodu bylo  a myslela jsem na to, jak je využít. Vyhrála jsem třetí závod Světového poháru, ale to nedělní prvenství je asi nejcennější vítězství. Je vždy moc příjemné vyhrát závod, kde se sejde veškerá konkurence," pokračoval Nash, která vše podřizuje startu v Táboře.
"Trať již mám hodně dobře projetou, vím na co se připravovat a vše budu v následujících týdnech směřovat k mistrovství světa. Závod v Namuru byl jeden z těch zlomových bodů. Věděla jsem, že mohu zajet dobře a chtěla jsem soupeřkám ukázat, že se mnou musí počítat. A snad to vyšlo dost dobře. Navíc mi to určitě zvedlo sebevědomí a příprava bude o to příjemnější. Po závodu mi Vosová i Comptonová pogratulovaly, ale nevím co si myslely, co ode mně očekávaly," pokračovala Kateřina Nash.
Do konce roku ještě Kateřina v Evropě absolvuje další podnik SP v Heusden-Zolderu a tři další starty na belgických okruzích v Loenhoutu, Baalu a Diegemu.
"Hlavně si chci zazávodit proti evropské špičce, zjistit kdo na tom jak je a vyjet si body do UCI žebříčku. Potom se vrátím do Ameriky, kde absolvuji závěrečnou přípravu a určitě v Kalifornii pojedu i nějaké místní závody s chlapama. Do Evropy přijedu až koncem ledna, absolvuji poslední Svěťák v Hoogerheide a potom mistrovství světa," prozradila Nash svůj program.
A koho považuje česká reprezentantka za největší soupeřky pro světový šampionát?
"Tak těch je určitě hodně. Zcela jistě Vosová, Comptonová a pak myslím takových osm dalších. Ale pro úspěch udělám maximum," slíbila česká medailová naděje.
Zdroj: ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí