Na závodě ČEZ Sázava počasí nezklamalo

Na závodě ČEZ Sázava počasí nezklamalo

Datum vydání: 17.06.2024

V sobotu 15. června se ve středočeské Sázavě uskutečnil tradiční závod ČEZ Sázava. Tento den byl pro všechny zúčastněné skutečně nezapomenutelný, a to nejen díky perfektnímu počasí, ale především kvůli úžasným výkonům všech cyklistů, kteří se závodu zúčastnili. 

 

Slunečné počasí přilákalo na start řadu závodníků i diváků, kteří se přišli podívat a povzbudit své favority. Atmosféra byla nabitá energií a všichni se těšili na skvělé sportovní zážitky.
 

 

Závod ČEZ Sázava nabídl tři různé trasy, aby si každý mohl vybrat tu, která mu nejlépe vyhovuje. Nejdelší trasa A měřila úctyhodných 80 km a byla určená pro zkušené cyklisty, kteří hledali výzvu a chtěli si sáhnout na dno svých sil. Prostřední trasa B měřila 40 km a byla vhodná pro cyklisty s průměrnou kondicí, kteří si chtěli užít závodní atmosféru, ale zároveň nechtěli riskovat své limity. Nejkratší trasa C, dlouhá 16 km, byla ideální volbou pro začátečníky a rekreační cyklisty, kteří chtěli zažít radost z jízdy na kole bez přílišného fyzického vypětí.
 

 

Všechny trasy vedly po stráních od řeky Sázavy vzhůru, aby se ve sjezdech vracely zpět. Projíždělo se atraktivními místy jako jsou hradiště Bělokozly nebo zřícenina hradu Talmberk. Zpestřením byla známá vyhlídková místa podél břehu Sázavy, Rataje nad Sázavou či Krkavčí skály. Na závěr trasy čekal na účastníky atraktivní přejezd brodu přes řeku, který byl příjemným osvěžením. 
 

 

Speciální pozornost si zasloužila i kategorie dětí do 10 let, které si mohly zazávodit v lehčím a bezpečnějším prostředí přímo v areálu. Děti si při závodě nejen užily mnoho zábavy, ale také si vyzkoušely, jaké to je soutěžit a překonávat samy sebe. Pro mnohé z nich to byl jejich první závod a velký krok k tomu, aby si zamilovaly cyklistiku na celý život.
 

 

Závod si vyzkoušela také dvacátá žena maratonu na mistrovství světa 2019 v Dauhá a účastnice Olympijských her v Tokiu, Marcela Joglová. Tato česká reprezentantka v běhu před pár měsíci ukončila svojí profesionální kariéru, a tak pro ní bylo kolo zajímavým zpestřením a návratem do světa sportu, tentokrát z jiné perspektivy. Její účast přitáhla pozornost médií i fanoušků, kteří byli zvědaví, jak si tato výjimečná sportovkyně povede v cyklistickém závodě. Ta si vedla skvěle, když na trase dlouhé 40 km jasně zvítězila.
 

 

Výsledky závodu byly plné napětí a vyrovnaných soubojů až do posledních metrů. Na trase A, která měřila 80 km, dominoval mezi muži Marek Rauchfuss z týmu Česká spořitelna - Accolade s časem 3:08:24. Těsně za ním dojel Filip Rydval z D2 mont Merida cycling team s časem 3:08:31 a třetí místo obsadil Filip Adel ze Superior Team s časem 3:09:40. V ženské kategorii na této trase zvítězila Zuzana Šafářová z D2mont Merida cycling team s časem 4:02:39, druhé místo získala Andrea Maťhová z týmu Ghost s časem 4:09:53 a třetí dojela Markéta Baráková ze Ski a Bike Centrum Radotín s časem 04:23:29.
 

 

Na trase B, dlouhé 40 km, byl nejrychlejší Matyáš Veber z celku Merida BikeRanch s časem 1:45:48. V této kategorii se mezi ženami nejlépe vedlo Marcele Joglové, která dokončila závod s časem 2:08:27.

 

Na nejkratší trase C, dlouhé 16 km, exceloval mezi muži Petr Bělecký v barvách Eleven Head Cyklolive a Barbora Famfulíková z Cykloklub Jičín s časem 45:46.

 

Cyklistický seriál Prima CUP pokračuje od 3. do 6. července partnerským závodem Kupkolo.cz MTB Trilogy. Poté následuje 27. července letošní novinka, kterou je Šumavský MTB Maraton. Vrcholem seriálu bude závod ČEZ Karlovy Vary, který se 10. srpna jede jako Škoda Auto Mistrovství ČR v maratonu. 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 




Reklama 


Aktuální novinky a videa

Sleva: Odemkněte svůj potenciál s WHOOP
22.10.2024 | Kategorie: ostatní
Odemkněte svůj potenciál s WHOOP a využijte jedinečnou SLEVU! Získejte měsíční úsporu v hodnotě přibližně $20 z ročního předplatného a posuňte své výkony na novou úroveň.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (21.10-27.10.2024)
21.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem pravidelném přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Tomáš Slavík ovládl Red Bull Cerro Abajo v Janově
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Český sjezdař Tomáš Slavík triumfoval na prestižním závodě Red Bull Cerro Abajo, který se letos poprvé konal v Evropě.
REPLAY: Red Bull Cerro Abajo Genova
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Termíny závodů ŠKODA Pražského MTB poháru 2025!
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Pořadatelský tým volnočasového seriálu horských kol v olympijském cross country, ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem, zveřejnil program závodů pro sezónu 2025.
Canyon představuje boty Scampr pro dobrodružství mimo zpevněné cesty
15.10.2024 | Kategorie: MTB
Po velmi uspěšném vydání silniční a terénní obuvi CFR Tempr, kterou Canyon představil na začátku letošního roku, nyní představuje offroad botu Scampr.
Martin Stošek vybojoval titul mistra Evropy na gravelu
14.10.2024 | Kategorie: gravel
Na prestižním šampionátu v gravelové cyklistice, který se konal v italském Asiagu, si český reprezentant Martin Stošek připsal mimořádný úspěch.
Akce týdne: Nejvýhodnější nabídky (14.10. - 20.10.2024)
14.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Soutěž o produkty CykloStar - Říjen
14.10.2024 | Kategorie: soutěž
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. října do 15. října 2024.
Stevens Super Prestige
11.10.2024 | Kategorie: cyklokros
Elitní cyklokrosové speciály Stevens Super Prestige jsou ověnčené 17 zlatými medailemi z mistrovství světa a nespočtem dalších úspěchů na závodních kolbištích.
» více novinek a videí

Reklama ►