Na YOG začíná cyklistický boj o nejprestižnější sadu medailí

Na YOG začíná cyklistický boj o nejprestižnější sadu medailí

Datum vydání: 12.10.2018

Cyklistické soutěže na Olympijských hrách mládeže v argentinském Buenos Aires míří k velkému finále, kterým je týmový závod bikerů​ a silničářů.

Olympijský Green Park bude od sobotního dopoledne dějištěm pětidenního cyklistického maratonu, kdy dvojice nominovaných států budou usilovat o zisk cenných bodů v časovce dvojic, silničním závodě, MTB Cross country Eliminator, MTB Cross country Short Track a silničním kritériu.
 
Závod je pojatý jako týmová soutěž, do níž se započítávají výsledky obou závodníků jednotlivých států. Body se následně sčítají do konečného pořadí, podle kterého pak bude udělena jedna sada medailí. Rozhodovat tedy bude univerzálnost obou jezdců a schopnost zvládnout na vysoké úrovni všechny disciplíny.  
 
Českou republiku bude reprezentovat dvojice našich aktuálně nejúspěšnějších juniorů, mistrů republiky, Samuel Jirouš a Petr Kelemen.

„Přijel jsem sem nachlazený, ale teď už se cítím dobře, jsme s Kellyšem připraveni bojovat o každý bod,“ informuje z Buenos Aires Sam Jirouš, který patří k absolutní bikerské světové špičce juniorského pelotonu.

„Je pro nás velkou motivací tady závodit. Cítím se dobře, tréninky, které jsme tady absolvovali, byly hodně rychlé, docela si věřím, chtěli bychom bojovat o přední olympijské umístění,“ říká jeden z nejlepších juniorských dráhařů světa, vynikající silničář a bývalý bikrosař, Petr Kelemen, který bude chtít v Buenos Aires překonat neuvěřitelnou šňůru několika čtvrtých míst z letošního dráhového mistrovství světa a Evropy.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
» více novinek a videí