Na mistrovství světa se ukáže dvacet českých cyklokrosařů

Datum vydání: 02.02.2018

Celkem dvacet českých reprezentantů se představí na nadcházejícím světovém šampionátu cyklokrosařů v nizozemském Valkenburgu.

Tedy o jednoho reprezentanta méně, než se původně počítalo. Česká výprava přišla o jednu z medailových nadějí, když Nikola Nosková ze zdravotních důvodů předčasně ukončila aktuální cyklokrosovou sezonu.
 

Během víkendového programu se v pěti závodech představí celkem 20 českých reprezentantů, tedy stejný počet jako v loňském roce v lucemburském Bieles, odkud si Češi pod vedením trenéra Petra Dlaska přivezli zásluhou Kateřiny Nash jednu bronzovou medaili.
 

Nyní Dlask věří, že medailí by mohlo být i více. Kromě Nash patří k největším našim nadějím především vítěz Světového poháru, junior, Tomáš Kopecký. Mezi světovou elitou se pravidelně prosazuje v kategorii U23 Adam Ťoupalík a ve stejné kategorii žen může myslet hodně vysoko stříbrná z domácího šampionátu z Mladé Boleslavi Adéla Šafářová. Na loňské výborné umístění, kdy dojel na sedmém místě, chce navázat mezi jezdci elite Michael Boroš a i dvojnásobný český šampion v poslední době ukazuje, že jeho forma má opravdu kulminující křivku.
 

Díky vítězství Kopeckého v SP bude mít český cyklokros nejpočetnější zastoupení v kategorii juniorů, který zajistil svým prvenstvím jedno účastnické místo navíc. Nejméně pak bude elitních žen, pouze dvě.
 

Okruh ve Valkenburgu je umístěn v městském parku a jeho nejtěžšími pasážemi budou výjezdy a výběhy.

"Okruh je strašně těžký - je tam opravdu velké převýšení. Když si člověk řekne, že už vystoupal na asfalt ke kasinu, tak tam pořadatel nachystal ještě dva mosty, které ten profil ztíží. Klíčové budou také silové pasáže do kopce, kde je i prudký výběh. Jsou tam i prudké výjezdy, kde bude hrát roli změna rytmu nebo nakloněná louka, která může být kluzká," popsal okruh reprezentační kouč Petr Dlask.

Česká nominace na MS:
 

Muži Elite: Michael Boroš, Jan Nesvadba, Tomáš Paprstka, Emil Hekele.

Muži U23: Josef Jelínek, Štěpán Schubert, Jakub Šulc, Adam Ťoupalík.

Junioři: Tomáš Ježek, Tomáš Kopecký, Jakub Říman, Jakub Schierl, Jakub Ťoupalík, Alvin Tomášek.

Ženy Elite: Pavla Havlíková, Kateřina Nash.

Ženy U23: Adéla Šafářová, Magdalena Mišoňová, Tereza Vaníčková, Elizabeth Ungermanová.


Program MS:
 

Sobota 3.února:

11:00 junioři,

13:00 ženy U23,

15:00 ženy Elite.
 

Neděle 4. února:

11:00 muži U23,

15:00 muži Elite.
 

 

Příspěvek sdílený 3rdrow.cc (@3rdrow.cc),



Zdroj: ČSC
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí