Na ME do Belgie jede 15 českých cyklokrosařů

Na ME do Belgie jede 15 českých cyklokrosařů

Datum vydání: 02.11.2022

Patnáct českých reprezentantů bude startovat na víkendovém mistrovství Evropy v cyklokrosu, které hostí belgický Namur. Největší českou nadějí na cenný kov je junior Václav Ježek, který v poslední době prokazuje velmi dobrou formu.

„Co se týče ambicí, rádi bychom zabojovali o nějakou medaili, i když jednoduché to rozhodně nebude,“ řekl reprezentační trenér Petr Klouček. 

„Asi největší šanci má v juniorech Venca Ježek. Měla by mu sedět i trať. Když má formu, je schopen zajet úplně na všem. O medaili by se měl rvát,“ uvedl Klouček na adresu druhého nejlepšího juniora ze Světového poháru v Táboře.

Ježkovi vyšla dobře i generálka na úterním závodě v belgickém Oudenaarde, kde na legendárním Koppenbergcrossu skončil mezi juniory třetí.

„Na solidní umístění v top 10 bude určitě pomýšlet i Kristýna Zemanová v kategorii žen U23 a v desítce bych viděl i dvě naše juniorky. Doufám, že na desítku zaútočí i Boroš, i když mezi muži bude ta konkurence největší,“ odhadoval Klouček.

V Namuru se pojede na náročné trati s poměrně velkým převýšením.

„Většinou tam bývá bláto. Podle předpovědi by mělo i teď ve druhé půlce týdne sprchnout, tak uvidíme,“ dodal reprezentační trenér českých cyklokrosařů.

Do dějiště šampionátu se většina závodníků přesune ve čtvrtek, v pátek se poprvé všichni sejdou na oficiálním tréninku na trati.

 

Nominace:
 

Muži Elite: Michael Boroš, muži U23: Pavel Jindřich, Matyáš Fiala, Patrik Černý, junioři: Václav Ježek, Ondřej Novotný, Pavel Šumpík, Jan Faltýnek, Filip Samec.

Ženy U23: Kristýna Zemanová, Barbora Jeřábková, juniorky: Eliška Hanáková, Vanda Dlasková, Karla Nováková, Kateřina Douděrová.
 

Program ME:

Sobota 5. 11., 11.00: juniorky, 13.15: muži U23, 15.00: ženy.
Neděle 6. 11., 11.00: junioři, 13.15: ženy U23, 15.00: muži ELITE.

 

Foto: Jan Brychta, Zdroj TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí