Na Continental sází i elitní cyklisté. Jejich počínání na Tour sledovala i známá parta 3v1

Na Continental sází i elitní cyklisté. Jejich počínání na Tour sledovala i známá parta 3v1

Datum vydání: 22.07.2019

Odvážné útoky, sólo úniky, ohromující sprinty v údolích a fascinující dojezdy na vrcholcích Alp a Pyrenejí – to jsou základní ingredience slavné Tour de France, nejsledovanějšího cyklistického závodu světa. 

I v letošním roce poskytuje Tour prominentní platformu pro špičkovou technologii společnosti Continental v oblasti cyklistických pneumatik.

V boji o žlutý trikot je kvalita obutí jedním z klíčových faktorů, jenž rozhoduje o úspěchu v jednotlivých etapách i v celkovém hodnocení. To je také hlavní důvod, proč řada týmů důvěřuje technologiím a odbornosti inženýrů ze společnosti Continental, včetně stáje loňského vítěze „Staré dámy“ Gerainta Thomase z Walesu.

Špičková technologie z německého Korbachu



Na probíhající Tour de France závodí na pneumatikách Competition Pro LTD od firmy Continental celkem šest týmů. Tyto hi-tech závodní pneumatiky byly vyvinuty v německém Korbachu, kde se rovněž ručně vyrábějí. Na rozdíl od běžných plášťů jde o galusky s všitou duší a jemně vroubkovaným běhounem.

Hlavní výhodu přináší konstrukce pneumatiky – díky tomu, že je galuska k ráfku přilepená, nemůže se svléci ani v případně defektu. Nepřehlédnutelnou přednost představuje také extrémně úzká kontaktní plocha se zemí, jež zaručuje optimální valivý odpor. Přesto jsou i při strmých sjezdech při rychlosti 100 km/h na vozovku bezpečně a spolehlivě přenášeny řídicí pohyby a brzdné síly.

Úplně jako SportContact 6: pneumatiky pro Tour s technologií BlackChili



Pneumatiky značky Continental pro automobily, jednostopá vozidla i pro závodníky Tour  nabízejí své benefity i díky inovativní kaučukové technologie BlackChili. Směs BlackChili byla původně vyvinuta pro cyklistické pneumatiky, dnes se však využívá i u modelů pro automobily. Příkladem mohou být pneumatiky SportContact 6, určené pro mimořádně výkonné sportovní vozy.

Fungování kaučukové směsi v pneumatice určují tři požadavky, přičemž každý z nich ovlivňuje ty ostatní – reprezentují je přilnavost, valivý odpor a životnost. Zásluhou směsi BlackChili a pásu běhounu, založeného na nejnovějších poznatcích z výzkumu polymerů a surovin, se společnosti Continental podařilo vyřešit tento problém navždy.

Tour de France 2019: Téměř 3 500 kilometrů po Belgii a Francii

Nejsledovanější cyklistický závod světa odstartoval v Bruselu 6. června a skončí tradičně v Paříži na Champs-Élysées o 21 etap později. Během letošního 106. ročníku čeká na cyklisty porce 3 480,3 kilometru a kromě dvou časovek se musí vypořádat i se sérií ultranáročných vrchařských etap. Odborníci odhadují, že se o celkovém vítězi rozhodne během dvou posledních etap v Alpách – na vrcholech v Tignes (ve výšce 2 113 metrů) a ve Val Thorens (2 365 metrů), které jsou na programu těsně před velkým finále v Paříži. Letošní ročník je pro Continental výjimečný – německý výrobce pneumatik se totiž poprvé v historii stal jedním z pěti hlavních partnerů Tour de France.

Skupina 3v1 povzbuzovala závodníky
 


Do dějiště Tour de France 2019 zamířily se společností Continental i dvě členky ze skupiny 3v1 Nikol Štíbrová a Martina Pártlová, které osobně navštívily etapy v Remeši a Colmaru. Především druhé jmenované město, kde finišovala pátá etapa, je doslova nadchlo a zamilovaly si ho natolik, že z něj téměř nechtěly odjet. Zde mimo jiné na cílové čáře sledovaly i vítězství fenomenálního Petera Sagana, který kolem nich proletěl závratnou rychlostí v závěrečném spurtu.

Obě dámy během jejich cesty novým Fordem Focus absolvovaly více než 2 000 kilometrů, během nichž také poctivě prověřily schopnosti nových pneumatik SportContact 6. Své zážitky z putování Francií a z povzbuzování cyklistických hvězd navíc sdílely takřka v přímém přenosu se svými fanoušky na Instagramu.
 
Zdroj: TZ Libor Rajský   


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí