NUTREND Specialized Racing: Zatloukal dominoval republikovému šampionátu v XCO

NUTREND Specialized Racing: Zatloukal dominoval republikovému šampionátu v XCO

Datum vydání: 25.07.2023

Jezdci týmu NUTREND Specialized Racin​g Jan Zatloukal a Filip Konečný ovládli kategorii do 23 let na republikovém šampionátu horských kol v Bedřichově. Jan Zatloukal navíc dokázal zvítězit i v elitní kategorii mužů. 

Úspěch týmu dovršil vítězstvím v kategorii juniorů také nejmladší člen, Ondřej Novotný, který v tomto roce závodí v barvách týmu DUKLY Praha. 
 
Výborným způsobem bylo organizované a připravené Mistrovství České republiky horských kol v Bedřichově. Celkově sympatickou kulisu nejvýznamnějšího tuzemského podniku v olympijském cross country horských kol umocňovalo příjemné letní počasí a bouřlivá divácká atmosféra. Společný závod elitní kategorie mužů a jezdců do 23 let byl pak pravým vyvrcholením sobotního programu. Dramatický závod se rozhodoval až v závěrečných metrech, kde měl nejvíce sil Jan Zatloukal a potvrdil, že mu právem patří pozice v první světové desítce jezdců kategorie do 23 let. Honza navíc ovládnul celý závod, až na druhém místě se umístil nejlepší „eliťák“ zkušený Marek Rauchfuss (Česká spořitelna Accolade). 

„Honza se s Markem Rauchfussem dobře zná, často společně trénují, což je prospěšné pro oba. Honza čerpá od „Ráfka“ nejenom zkušenosti a učí se z jeho výborných sjezdových vlastností, ale vzhledem k tomu, že není úplně tréninkovým typem, tak ho společný trénink nutí i k tréninkové disciplíně. Pro Marka, který je o 12 let starší než Honza a patří mezi maratonskou špičku je zase přínosné jezdit s „mladou puškou“ která je výbušná a dynamická a celý proces je tak efektivní. Podobným způsobem ale Honza využívá v přípravě i zkušeností a kondice olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého. Vzhledem k tomu, že si dvojice Zatloukal - Rauchfuss dokáže na trati vzájemně pomoci i jet vysoké tempo vyhovující oběma, bylo v sobotu skutečně velmi těžké je porazit. V plánu bylo i využít síly Jaroslava Kulhavého, který se v úvodních kolech pohyboval v popředí závodu, Járovu jízdu ale zmařil defekt zadního kola,“ nastiňuje zákulisí přípravy i taktiku závodu trenér týmu NUTREND Specialized a české reprezentace, Viktor Zapletal. 

Úspěšnost týmu NUTRED Specialized Racing potvrdil výbornou jízdou také Filip Konečný, který vybojoval titul vicemistra České republiky v kategorii U23 a svým výsledkem si zároveň zajistil účast na světové šampionátu v Glasgow. 
 
Čerstvý student Lékařské fakulty v Hradci Králové se po více než tři měsíce trvající studijní a zdravotní přestávce vrátil zpět do závodů v plné parádě a na úrovni, kterou odborníci i fanoušci, vzhledem k Filipovu talentu, očekávali.   
 
Předpoklady pro výkonnostní cyklistiku potvrdil vítězstvím a stylem start - cíl junior Ondřej Novotný, závodící v barvách mládežnického týmu Dukly Praha, který NUTREND Specialized Racing dlouhodobě podporuje.

„Ondra je v naší přímé materiální podpoře a absolvuje s NUTREND Specialized i část společné tréninkové přípravy, především soustředění. Záměrně ho ale ponecháváme až do konce juniorské kariéry v úspěšném mládežnickém týmu Dukly Praha, který vede Jirka Štěpáník, kde má kvalitní tréninkový a závodní program nejenom v horských kolech, ale také na silnici a na dráze. To z Ondřeje činí, už nyní, komplexního jezdce, ostatně jeho pozice ve světové juniorské desítce je tomu asi nejlepším důkazem,“ doplňuje Viktor Zapletal.   

Všichni tři talentovaní mladíci jsou nyní v plné přípravě na blížící se cyklistický multi svátek – společné Mistrovství světa všech disciplín v Glasgow. 

„Ondřej a Honza pojedou v sobotu rámci tréninku Mistrovství České republiky v Gravelu, následovat bude poslední rychlý tréninkový týden a odlet do Glasgow. Třiadvacítkáři startují v Glentress Forest v pátek 11. srpna, junior Ondra Novotný nastoupí do závodu ve čtvrtek 10. srpna a ve středu společně s Honzou Zatloukalem ještě budou bojovat za co nejlepší umístění české štafety,“ uzavírá Viktor Zapletal   

Zdroj: TZ tým NSR, foto: Pavel Křikava
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
» více novinek a videí