NUTREND Specialized Racing: Zatloukal dominoval republikovému šampionátu v XCO

NUTREND Specialized Racing: Zatloukal dominoval republikovému šampionátu v XCO

Datum vydání: 25.07.2023

Jezdci týmu NUTREND Specialized Racin​g Jan Zatloukal a Filip Konečný ovládli kategorii do 23 let na republikovém šampionátu horských kol v Bedřichově. Jan Zatloukal navíc dokázal zvítězit i v elitní kategorii mužů. 

Úspěch týmu dovršil vítězstvím v kategorii juniorů také nejmladší člen, Ondřej Novotný, který v tomto roce závodí v barvách týmu DUKLY Praha. 
 
Výborným způsobem bylo organizované a připravené Mistrovství České republiky horských kol v Bedřichově. Celkově sympatickou kulisu nejvýznamnějšího tuzemského podniku v olympijském cross country horských kol umocňovalo příjemné letní počasí a bouřlivá divácká atmosféra. Společný závod elitní kategorie mužů a jezdců do 23 let byl pak pravým vyvrcholením sobotního programu. Dramatický závod se rozhodoval až v závěrečných metrech, kde měl nejvíce sil Jan Zatloukal a potvrdil, že mu právem patří pozice v první světové desítce jezdců kategorie do 23 let. Honza navíc ovládnul celý závod, až na druhém místě se umístil nejlepší „eliťák“ zkušený Marek Rauchfuss (Česká spořitelna Accolade). 

„Honza se s Markem Rauchfussem dobře zná, často společně trénují, což je prospěšné pro oba. Honza čerpá od „Ráfka“ nejenom zkušenosti a učí se z jeho výborných sjezdových vlastností, ale vzhledem k tomu, že není úplně tréninkovým typem, tak ho společný trénink nutí i k tréninkové disciplíně. Pro Marka, který je o 12 let starší než Honza a patří mezi maratonskou špičku je zase přínosné jezdit s „mladou puškou“ která je výbušná a dynamická a celý proces je tak efektivní. Podobným způsobem ale Honza využívá v přípravě i zkušeností a kondice olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého. Vzhledem k tomu, že si dvojice Zatloukal - Rauchfuss dokáže na trati vzájemně pomoci i jet vysoké tempo vyhovující oběma, bylo v sobotu skutečně velmi těžké je porazit. V plánu bylo i využít síly Jaroslava Kulhavého, který se v úvodních kolech pohyboval v popředí závodu, Járovu jízdu ale zmařil defekt zadního kola,“ nastiňuje zákulisí přípravy i taktiku závodu trenér týmu NUTREND Specialized a české reprezentace, Viktor Zapletal. 

Úspěšnost týmu NUTRED Specialized Racing potvrdil výbornou jízdou také Filip Konečný, který vybojoval titul vicemistra České republiky v kategorii U23 a svým výsledkem si zároveň zajistil účast na světové šampionátu v Glasgow. 
 
Čerstvý student Lékařské fakulty v Hradci Králové se po více než tři měsíce trvající studijní a zdravotní přestávce vrátil zpět do závodů v plné parádě a na úrovni, kterou odborníci i fanoušci, vzhledem k Filipovu talentu, očekávali.   
 
Předpoklady pro výkonnostní cyklistiku potvrdil vítězstvím a stylem start - cíl junior Ondřej Novotný, závodící v barvách mládežnického týmu Dukly Praha, který NUTREND Specialized Racing dlouhodobě podporuje.

„Ondra je v naší přímé materiální podpoře a absolvuje s NUTREND Specialized i část společné tréninkové přípravy, především soustředění. Záměrně ho ale ponecháváme až do konce juniorské kariéry v úspěšném mládežnickém týmu Dukly Praha, který vede Jirka Štěpáník, kde má kvalitní tréninkový a závodní program nejenom v horských kolech, ale také na silnici a na dráze. To z Ondřeje činí, už nyní, komplexního jezdce, ostatně jeho pozice ve světové juniorské desítce je tomu asi nejlepším důkazem,“ doplňuje Viktor Zapletal.   

Všichni tři talentovaní mladíci jsou nyní v plné přípravě na blížící se cyklistický multi svátek – společné Mistrovství světa všech disciplín v Glasgow. 

„Ondřej a Honza pojedou v sobotu rámci tréninku Mistrovství České republiky v Gravelu, následovat bude poslední rychlý tréninkový týden a odlet do Glasgow. Třiadvacítkáři startují v Glentress Forest v pátek 11. srpna, junior Ondra Novotný nastoupí do závodu ve čtvrtek 10. srpna a ve středu společně s Honzou Zatloukalem ještě budou bojovat za co nejlepší umístění české štafety,“ uzavírá Viktor Zapletal   

Zdroj: TZ tým NSR, foto: Pavel Křikava
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Peter Sagan jel svůj poslední závod, vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství Slovenska MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB

Peter Sagan na Slovenském mistrovství horských kol v Košicích obsadil druhé místo. Tento výsledek pravděpodobně znamenal jeho poslední profesionální závod. 

 
Sokolovská 24 MTB: 6. ročník – Mistrovství ČR na 24 hodin MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Již po šesté se uskuteční oblíbený vytrvalostní závod Sokolovská 24 MTB.
Výsledky: MČR XCO Harrachov
20.07.2024 | Kategorie: MTB
Kompletní výsledková listina z MČR v Harrachově.
Giant představil nejnovější generaci svých gravel kol
18.07.2024 | Kategorie: MTB, cyklokros
Nová řada gravel kol je vybavena vnitřním vedením kabelů a integrovaným úložným prostorem pro vyšší rychlost a všestrannost.
Perfektní sportovní doplněk – prémiové samolepky na kolo
16.07.2024 | Kategorie: Komerční sdělení

Vítejte ve světě, kde váš cyklistický zážitek právě dostal novou dimenzi. StickersMakers vyrábí prémiové samolepky určené pro amatérské i profesionální sportovce.

» více novinek a videí