NUTREND SPECIALIZED Racing: Zatloukal mistrem ČR v Short Tracku a vítězem ČP!

NUTREND SPECIALIZED Racing: Zatloukal mistrem ČR v Short Tracku a vítězem ČP!

Datum vydání: 18.08.2022

Jan Zatloukal a Filip Konečný mají za sebou vydařený závodní víkend na finálovém závodě Českého poháru horských kol v Harrachově.

Jan Zatloukal se stal Mistrem České republiky v Short Tracku a Filip Konečný obsadil velmi dobré páté místo. V sobotním závodě olympijského XCO pak Honza Zatloukal dokázal zvítězit v kategorii U23 a zároveň ovládnul i celkové pořadí kategorie U23 v Českém poháru. Filip Konečný po těžkém pádu jen obtížně dojížděl sobotní závod. Nakonec se ale jeho odhodlání vyplatilo a v celkovém pořadí Českého poháru kategorie U23 obsadil jako prvoročák pódiové třetí místo a podtrhnut výrazný úspěch týmu NUTREND SPECIALIZED Racing.  
 
Páteční Short Track nabídnul divákům v Harrachově parádní, dramatickou podívanou až do posledních metrů. Jan Zatloukal potvrdil postupnou kulminaci formy a po jarních zdravotních komplikacích je nyní v plné síle. Po celý závod se pohyboval na špici pelotonu, často určoval tempo a výborně se mu podařil i taktický závěr závodu, kde o svém prvním titulu v elitní kategorii mužů rozhodnul v závěrečném spurtu. Velmi dobrou jízdu mladíků týmu NUTREND SPECIALIZED Racing potrhnul pátým místem Filip Konečný. 

V sobotním cross country Honza bojoval především o celkové prvenství v Českém poháru kategorie Elite. To se mu nakonec nepodařilo, v závodě obsadil čtvrté místo v Elitní kategorii a jeho největší soupeř na celkové prvenství, Lukáš Kobes místo druhé, což nakonec Lukášovi stačilo na celkové pohárové prvenství při rovnosti bodů.

V kategorii Elite se pak Jan Zatloukal stal nejenom vítězem sobotního závodu, ale také celkovým vítězem. Úspěch týmu NUTREND SPECIALIZED v této kategorii potvrdil celkovým třetím místem Filip Konečný, který se v sezóně musel potýkat s celou řadou zdravotních komplikací a pád se mu bohužel nevyhnul ani v sobotním závodě v Harrachově a připravil ho o ještě lepší umístění.

„Oba jsme ještě trochu unavení z těch posledních dní přípravy, Viktor nám naordinoval velmi těžké soustředění s Járou Kulhavým v Čeladné, ale teď už hodně odpočíváme a jedeme v rychlosti a všechno směřujeme na MS do Les Gets,“ přiblížil pocity jezdců i za Filipa Honza Zatloukal, který si připisuje na své konto, po závodě XCO i mistrovský titul v XCC.     

Oba mladíky týmu NUTREND SPECIALIZED Racing nyní čeká závěrečná fáze přípravy na Mistrovství světa ve francouzském Les Gets a finálový závod Světového poháru ve Val di Sole.

Foto: Pavel Křikava


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí