Mostecký maraton úspěšně navázal tradici. Zvítězil Adel

Mostecký maraton úspěšně navázal tradici. Zvítězil Adel

Datum vydání: 27.06.2022

Severočeská klasika Extrém Bike Most navázala na tradici původních pořadatelů a v sobotu 25. června se uskutečnil 2(1). ročník.

 

Závod, který se řadí do nejvyšší domácí soutěže ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, přilákal stovky účastníků a zavedl je na věhlasná místa. 

 

Na trase nechyběl průjezd kolem jezera Matylda, výjezd na hrad Hněvín s výhledem na město a široké okolí včetně mosteckého jezera a autodrom. Pestré a zábavné traily vedoucí kopci Ressl a Široký vrch, díky nimž je závod tolik specifický, si všichni účastníci maximálně užili.

 

Nejdelší 62 kilometrovou trasu ovládl zkušený maratonec Filip Adel. Vítěz v barvách Superior Team zvládl trať za dvě hodiny a čtyřicet devět minut. Druhé místo obsadil Jakub Šimek (Kross Bikeranch) se ztrátou přes šest minut. Třetí skončil specialista na cross country Tomáš Ševců (Amenity Extrem Sport) se ztrátou necelých osm minut.

 

V ženách slavila vítězství Elizabeth Ungermanová (North Bike Club) s časem 3:49. Druhá skončila Lenka Fridrichová (Eleven Head CST Cyklolive) s časem 4:51 a na třetím místě je doplnila Martina Sulzbacherová (Pítrs Bikes Team), která finišovala s časem 4:13.
 

Seriál Prima CUP, pod který spadá ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, pokračuje již v pátek 1. července do úterý 5. července etapovým závodem MTB Trilogy v Teplicích nad Metují.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Stevens Colorado 401
19.03.2024 | Kategorie: MTB
Zábava na maratonech nebo na TRAILECH? Colorado 401.
Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

» více novinek a videí