Mitas rozšiřuje podporu zahraničních UCI týmů

Mitas rozšiřuje podporu zahraničních UCI týmů

Datum vydání: 21.02.2018

Mitas opět na světové scéně horských kol.

Velopláště Mitas bude nově v sezónách 2018 a 2019 obouvat ambiciózní španělský UCI MTB tým Primaflor Mondraker Rotor, který má ve svých řadách specialisty jak na XCO, tak i XCM v mužské i ženské kategorii.

Cílem tohoto partnerství je zejména dosažení výraznějších výsledků v elitní mužské kategorii XCO díky hvězdám jakými jsou Španěl Carlos Coloma (bronzový olympionik z Ria), český reprezentant Ondřej Cink (bývalý mistr světa XCO U23, který se vrací ze silnice zpět na horská kola po ročním působení v silničním týmu Bahrain Merida), Australané Daniel a Rebecca McConnell nebo Raiza Goulao Henrique z Brazílie. Tým hned na začátku sezóny zaznamenal výrazné úspěchy, když Raiza a Rebecca vyhrály ve Španělsku etapový závod Costa Blanca Bike Race a Ondřej Cink dojel jako druhý v závodu Mediterranean Epic. 
 
Mitas pokračuje ve spolupráci i s polským týmem Kross Racing, a to až do Olympijských her 2020 v Tokiu. Hlavní osobností týmu je mistryně světa z roku 2017, Švýcarka Jolanda Neff, která se momentálně zotavuje ze zlomenin klíční kosti a lokte, které si přivodila při pádu během závodu světového poháru v cyklokrosu. Další hvězdou týmu je Polka Maja Wloszczowská. Spolu s Jolandou by tak opět měly zajistit pro Mitas skvělé výsledky v elitní ženské kategorii. V týmu zůstávají pro sezónu 2018 i Švýcar Fabian Giger a Polák Bartlomiej Wawak.
 
Mitas nadále podporuje XCO týmy jako český Mitas Trek, francouzský Pro Fermetures, novozélandský 4Ever Racing nebo ruský celek Format Udmurtia. Ve skvělé formě na začátku sezóny je Jan Škarnitzl (Mitas Trek), který spolu se Sergiem Mantecónem obhájil vítězství na Costa Blanca Bike race.

Hlavní zahraniční akce 2018 podporované Mitasem

Český výrobce veloplášťů tradičně zahajuje novou sezónu nejprestižnějším a nejsledovanějším etapovým závodem horských kol na světě, kterým je jihoafrický ABSA Cape Epic, konaný 18. - 25. března. Mitas má statut oficiálního dodavatele plášťů. Vzhledem k tomu, že zahajovací závod světového poháru UCI horských kol se pojede týden před Epicem v nedalekém městě Stellenbosch, řada světových hvězd horské cyklistiky včetně olympijských vítězů Jaroslava Kulhavého a Švýcara Nina Schurtera opět zůstane i na slavný Cape Epic. Na pláštích Mitas pojedou např. Carlos Coloma, Raiza Goulao Henrique, Jan a Ondřej Fojtíkovi a mnozí další.

O měsíc později, 11. - 14. dubna, je v Chorvatsku na programu čtyřdenní etapový závod MITAS 4 Islands, jehož je Mitas druhým rokem titulárním sponzorem. Letos poprvé tento závod získal status UCI, kategorie S2. Přibližně 600 jezdců si zazávodí na čtyřech ostrovech - Krk, Rab, Cres a Lošinj.

V květnu odstartuje evropská část závodů světového poháru UCI horských kol hned dvěma po sobě následujícími víkendovými závody, jejichž je Mitas oficiálním sponzorem, a to v německém Albstadtu 18. - 20. května a v Novém Městě na Moravě 25. - 27. května.

Zveme Vás na tyto divácky atraktivní závody s nejnáročnějšími a nejoblíbenějšími sekcemi tratí „Mitas Abyss“ v Albstadtu a „Mitas Choice“ v Nové Městě na Moravě. Vyvrcholením sezóny bude nejen pro Mitas, jakožto oficiálního sponzora, Mistrovství světa horských kol (XCO a DH) ve švýcarském Lenzerheide 5. - 9. září 2018.
 


Zdroj: TZ Mitas

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí