Mistrovství světa v maratonu v Glasgow se zúčastní šest bikerů

Mistrovství světa v maratonu v Glasgow se zúčastní šest bikerů

Datum vydání: 25.07.2023

 

Šestice českých jezdců se zúčastní Mistrovství světa v cross country v maratonu horských kol, které se uskuteční 6. srpna v Glasgow.

Disciplína, která je celosvětově populární mezi širokou cyklistickou veřejností se ve své vrcholové podobě na úrovni závodů Světového poháru, Mistrovství Evropy a Mistrovství světa zatím hledá a nenaplňuje původní záměr představitelů horských kol v maratonu. Ti očekávali účast široké sportovní veřejnosti i na těchto vrcholových akcích.

Je tedy pravděpodobné, že ani Glasgow nebude v tomto ohledu výjimkou a závodu se bude účastnit pouze absolutní světová špička. Ostatně tomu odpovídá i velikost české výpravy, která čítá pouhých šest jezdců, přestože účastnická kvóta nepodléhá žádné oficiální nominaci.

Český reprezentační tým ale rozhodně není bez ambicí na kvalitní umístění a troufáme si tvrdit, že v některých případech můžeme očekávat i útok na posty nejvyšší. Naše naděje směřují především k Martinovi Stoškovi (Canyon Northwave), aktuální světové trojky v rankingu UCI. Martin už má ve své sbírce covidový bronz z turecké Segovie z roku 2021 a jistě by svou sbírku úspěchů rád rozšířil.

Na kvalitní výsledek může pomýšlet čerstvý republikový mistr v cross country Marek Rauchfuss (Česká spořitelna Accolade), který o víkendu v Bedřichově předvedl skvělou formu. Překvapit by mohl také úřadující český šampion v maratonu, Lubomír Petruš (D2Mont Merida). Mezi ženami budeme spoléhat především na Karlu Loffelmann (Česká spořitelna Accolade), která se postupně transformuje na specialistku - maratonkyni světového formátu.

Každopádně budeme všem našim reprezentantům držet palce, závod startuje v neděli 6. srpna 2023 ve skotském Glentress Forest.

MS XCM Glasgow - Glentress Forest:

Ženy:

1. Karla Loffelmann

2. Nikol Flašarová

Muži:

1. Martin Stošek

2. Marek Rauchfuss

3. Lubomír Petruš

4. Jaromír Skála

Foto: Michal Červený


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
» více novinek a videí