Mistrem republiky v silničním závodě je František Sisr

Mistrem republiky v silničním závodě je František Sisr

Datum vydání: 30.06.2019

Tým Elkov ​Author potvrdil i přes absenci Aloise Kaňkovského roli velkého favorita, když se mistrem republiky v silničním závodě stal František Sisr.

Druhé místo trochu překvapivě vybojoval Tomáš Kalojíros (AC Sparta Praha) a třetí byl Petr Vakoč (Deceuninck Quick-Step).
 
Silniční závod vyměřený na 186 kilometrů závodníci pojali aktivně už od samotného začátku. Již na vnějších dvou okruzích, které závodníci absolvovali před příjezdem na okruhy s průjezdy Trnavou, se na čele vytvořila trojice Michal Schlegel (Elkov Author), Tomáš Kalojíros (AC Sparta Praha) a Vojtěch Sedláček (CC Etupes). V pelotonu se začalo taktizovat a po několika pokusech o útok se podařilo odjet až čtveřici Petr Vakoč, Michael Boroš (ČEZ Cyklo Team Tábor), František Sisr a Juraj Sagan (Bora-hansgrohe), která dojela až k vedoucí trojici a na čele tak vznikla silná sedmičlenná skupina. Peloton na ní v tu chvíli ztrácel přibližně dvě minuty. Tempo v pelotonu kontroloval slovenský tým Dula Banská Bystrica, nicméně náskok vedoucí skupiny se stále navyšoval. 

Vývoj závodu se pokoušel zvrátit Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick Step), který zaútočil z pelotonu se snahou dojet do čelní skupiny, nikdo jiný ale na jeho útok nereagoval, a tak se vrátil zpět do hlavního pole. Peloton se postupně na silném větru roztrhal a zredukoval v hlavní skupině však nechyběl nikdo z favoritů.Tempo první skupiny, kde začal nastupovat Petr Vakoč, nevydržel Vojtěch Sedláček, který absolvoval také včerejší závod kategorie U23, kde vybojoval stříbro, a nechal se dojet pelotonem. 
 


Do předposledního okruhu tak najížděla na čele šestice závodníků. Ze druhé skupiny se ještě okruh před cílem vydal na stíhací jízdu Josef Černý, do bojů o medaili se mu už ale promluvit nepodařilo. O vítězi se tak rozhodovalo mezi pěticí českých závodníků. Své rychlostní předpoklady přitom potvrdil František Sisr a v Trnavě se radoval ze svého prvního elitního titulu. 

Poměrně brzo se začal peloton dělit a celkově se závodilo aktivně, takže když jsem viděl, že útočí Petr Vakoč a Juraj Sagan, říkal jsem si, že to bude silná skupina a neváhal. Ke konci zkoušel ještě nastupovat Petr, ale vždycky jsem jel v háku, takže bylo jasné, že se to rozhodne ve spurtu a jsem rád, že jsem ho zvládl takticky. Mistrovský titul v elitní kategorii je pro mě asi zatím největším úspěchem v silniční cyklistice,“ řekl v cíli spokojený František Sisr.

Zdroj: TZ Judita Lorencová, foto: Jan Melichar, Igor Stancik

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí