Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu je po operaci srdce

Datum vydání: 07.09.2017

Jednatřicetiletému Nielsi Albertovi musel být kvůli srdeční arytmii implantován defibrilátor.   

Belgický dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu z let 2009 a 2012, Niels Albert, musel před třemi lety ukončit aktivní kariéru kvůli srdeční arytmii.

Ta se u něj nadále zhoršovala, takže se po domluvě s lékaři rozhodl podstoupit dnes již relativně běžný zákrok, kdy by mu byl implantován tzv. implantabilní kardioverter.

Tento interní defibrilátor se implantuje pacientům, kteří jsou kvůli onemocnění srdce ohrožení na životě. Přístroj sám vyhodnotí, kdy je nutné pomoci srdci výbojem.

Albert podstoupil operaci uplynulý víkend v Brugách a musí si tak částečně dát pauzu ve svém současném zaměstnání - je manažerem profesionální cyklokrosové stáje Crelan-Charles, za kterou jezdí i úřadující světový šampion Wout van Aert. Úvodních dvou dílů SP v Americe se Albert musí zříci a bude své svěřence sledovat pouze u televize. 
 

Zdroj: road.cc


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí