Ohlasy velkých jmen na první monument sezony: přející Sagan, spolufavorité smutní

Datum vydání: 18.03.2018

Vincenzo Nibali měl jako jediný koule a zasloužil si tudíž vyhrát, míní největší předzávodní favorit a trojnásobný mistr světa Peter Sagan. 

V průběhu bezmála tři sta kilometrů dlouhého závodu Milán - San Remo si peloton užil škaredého deštivého počasí ve vnitrozemí, než ho konečně u Středozemního moře přivítaly sluneční paprsky. Jenže na pobřeží taky foukal silný západní vítr a právě ten byl velice důležitým faktorem pro konečný vývoj závodu. 

Díky nikterak závratnému tempu dospělo do finálních pasáží prvního monumentu až nezvykle početné pole závodníků. V něm se favorité tak úzkostlivě hlídali, až si nevšimli, že v klíčovém stoupání v Poggiu jim ujel vítěz čtyř Grand Tour a mimo jiné také dvou klasik Okolo Lombardie, Vincenzo Nibali. A bylo po všem...

Vítěz závodu - Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida):

“Nejtěžší chvíle nastaly v posledních dvou kilometrech. Ani jednou jsem se neotočil...Myslel jsem jen na to, že do toho musím dát úplně všechno. Když zbývalo 50 metrů do cíle, ohlédl jsem se a užil si ten moment..."

Peter Sagan, Bora-Hansgrohe (6. místo):

"Po celý den jsme (celý tým) pracovali velice dobře a na začátku stoupání na Poggio jsme byli v dobré pozici na čele pelotonu. Potom ujel Nibali a já jsem zůstal ve skupině se sprintery, protože jsme očekávali, že bude dojetý a závod se bude rozhodovat v hromadném spurtu. Nibali ale prokázal velkou sílu, když dokázal udržet náskok a vyhrát...Věděl jsem, že kdybych ho sjížděl sám, docvakl bych ho, problém ale byl, že nikdo nereagoval, všichni čekali na mě... Jsem za Vincenza moc šťastný, protože jako jediný měl koule na to (aby to zkusil) a bere krásné vítězství...Gratuluji mu, zasloužil si to. Tohle vítězství je dobré pro Itálii a celý tento sport..."

Obhájce titulu Michal Kwiatkowski, Sky (11. místo): 

"Byli jsme vpředu na Cipresse i Poggiu, ale když Nibali ujel, trochu jsme tam zaspali... Možná mě to zas až tak nepřekvapilo, co mě spíše překvapilo bylo to, že žádné jiné sprinterské týmy nejely, prostě přestaly jet... Dvakrát jsem zkusil (dojet Nibaliho), nevím jestli to bylo vidět v televizi... okamžitě jsem ale měl u sebe Sagana. Cítil jsem, že byl silný protivítr a že se takhle nikam nedostanu... Nibali byl nejlepší, ale já jsem od sebe čekal víc..."

Caleb Ewan, Mitchelton-Scott (2. místo):

"Vím, že je to v každém případě obrovský úspěch skončit druhý, ale být tak blízko vítězství je přeci jen zklamáním. Upřímně, soustředil jsem se jen a jen na můj vlastní sprint, když dojedeme Nibaliho, tak ho dojedeme, když ne tak ne..." 

Loni třetí Julian Alaphilippe, Quick-Step Floors (35. místo): 

"Byl to těžký den v náročných podmínkách. Ve (stoupání) na Poggio jsem byl asi na desáté pozici, když Nibali zaútočil, ale než jsem si uvědomil, že ujel, bylo už příliš pozdě abych ho docvakl."

Spolufavorit Greg Van Avermaet, BMC (17. místo):

"Z mého pohledu byla na Poggiu chvíle zaváhání, když jsem se ohlížel po ostatních favoritech a v tom tam vznikla ta mezera... Protivítr zamezil spoustě úniků a bylo těžké rozjet závod. To byl důvod, proč se vlastně vůbec neútočilo, protože kdybyste to zkusili, bylo to přímo proti větru. Kvůli tomu si myslím, že to nebyl zrovna nejhezčí závod ke koukání."

 

Příspěvek sdílený Tacx (@tacxperience),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí