Metrostav handy cyklo maraton se nevzdává ani letos!

Metrostav handy cyklo maraton se nevzdává ani letos!

Datum vydání: 21.05.2020

Ji​ž 28. července 2020 odstartuje jeden z nejdelších cyklistických závodů v Česku. Oproti předchozím ročníkům bude ten letošní zcela výjimečný nejen pro závodní týmy svým průběhem, ale také pro fanoušky, kteří budou moci sledovat celou akci on-line.

Přísná omezení v souvislosti s pandemií viru COVID-19 dosud omezila či zrušila mnoho sportovních akcí. Navzdory koronaviru se však uskuteční 8. ročník cyklistického závodu Metrostav handy cyklo maraton 2020, místem jeho zahájení bude Praha stejně tak jako ukončení. Hlavním partnerem je tradičně společnost Metrostav a.s.

Cyklomaraton je charakteristický svou trasou na území České republiky v celkové délce 2 222 kilometrů. Závodníci jednotlivých týmů zdolávají cestu bez přestávek s limitem 111 hodin. Jednou z novinek tohoto ročníku je pevně stanovená trasa vedoucí přes 14 krajů, která je podrobně zmapována a týmy si ji nemohou určit sami. Pravidelné průjezdní kontroly sportovců proběhnou na významných hradech či zámcích v jednotlivých krajích.

Letošní ročník také přinese live streamování, jež bude možné sledovat z bezpečí domova, a diváci se mohou těšit mimo jiné na start, časovky a dojezd do cíle se slavnostním zakončením. Cílem celé této akce je vzájemná podpora společných týmů složených ze zdravých i handicapovaných cyklistů, žen i mužů, juniorů i seniorů, amatérů i profíků a zároveň překonání sebe samého, kdy účastníci v cíli tvoří jeden tým, protože heslem všech je: "Nikdy se nevzdávat." 

Zdroj a foto: Metrostav


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Stevens Colorado 401
19.03.2024 | Kategorie: MTB
Zábava na maratonech nebo na TRAILECH? Colorado 401.
Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

» více novinek a videí