Metrostav handy cyklo maraton odstartoval jedenáctý ročník

Metrostav handy cyklo maraton odstartoval jedenáctý ročník

Datum vydání: 28.07.2023

25. srpna odstartoval od Löwitova mlýna v Praze již 11. ročník Metrostav handy cyklo maratonu.

Pětidenní cyklistickou akci pořádá největší česká stavební firma společně se spolkem Cesta za snem. Trasa letošního ročníku vede přes všechny kraje České republiky. Pro týmy jsou na trase připraveny tematické průjezdní body, které musí ve správném pořadí projet. Délka trasy čítá 2 222 kilometrů a účastníci ji musí zvládnout v limitu 111 hodin.

Jedinečná cyklistická štafeta Metrostav handy cyklo maraton letos odstartovala svůj jedenáctý ročník. Závod je otevřen všem bez rozdílů a hlavním cílem je pomocí sportu a cyklistiky dokázat, že všichni mohou budovat jeden tým, jednu společnost.  Zajímavostí závodu je, že v každém týmu je alespoň jedna osoba s handicapem. Může jít o vozíčkáře, člověka s amputací či jiným tělesným omezením. Jednotlivé týmy společně zdolávají ve dne i v noci obrovskou výzvu. 

„Skupina Metrostav podporuje aktivní životní styl a integraci znevýhodněných a handicapovaných občanů. Dlouholetá podpora Metrostav handy cyklo maratonu je toho důkazem a zároveň tímto partnerstvím vyjadřujeme naše hodnoty a principy vyplývající z etického kodexu,“ říká prezident Skupiny Metrostav František Kočí a dodává:

„Unikátnost projektu dokládá, že Metrostav handy cyklo maraton v loňském roce získal nejvyšší ocenění od Evropské komise za nejlepší sportovní integrační projekt z celé Evropské unie.“

Tématem aktuálního Metrostav handy cyklo maratonu jsou významné osobnosti z české historie a jejich propojení s místy, kterými budou cyklisté v rámci celé trasy projíždět. Skupinu Metrostav zastupují celkem čtyři týmy sestavené převážně z řad zaměstnanců a jejich rodin či přátel. Diváci mohou podpořit jezdce během celé trasy nebo v cíli, který se uskuteční v sobotu 29. července na ostrově Štvanice v Praze. Na místě je zajištěn program pro děti a dospělé.

Metrostav a.s. se za více než 51 let své činnosti vypracoval ve finančně silnou a stabilní univerzální stavební společnost se schopností získávat a řídit velké a složité projekty na domácím trhu i v dalších zemích světa. Mezi jeho klíčové obory působnosti patří dopravní stavby, podzemní stavby, občanské stavby, stejně jako projekty pro průmysl a ekologické stavby, pro veřejné i soukromé investory. 
 
Zdroj a foto: TZ Metrostav


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
» více novinek a videí