Merida Silex 2024

Merida Silex 2024

Datum vydání: 19.10.2023

Když Merida v roce 2018 poprvé představila SILEX, lidé si nebyli jisti, co si mají o tomto poněkud neobvykle vypadajícím kole myslet. Když však přehodili nohu přes rám a vyjeli na projížďku, byli ohromeni stabilitou, pohodlím a ovladatelností, kterou SILEX poskytuje.

 

Od té doby si kolo našlo své příznivce prakticky všude – jako specializovaný společník pro bikepacking a dobrodružství na kole, jako tréninkové kolo pro jízdu v drsných podmínkách i pro každodenní dojíždění – SILEX využívají v podstatě ke všemu.

 

Nový SILEX si zachovává veškerou tuto všestrannost, ale větší průchodnost plášťů až 700x45 mm ještě více zlepšuje pohodlí a trailové schopnosti. Aktualizovaná geometrie se vyznačuje zvětšeným dosahem (reach) a uvolněným hlavovým úhlem pro lepší stabilitu, zejména při zatížení jízdního kola výbavou a v drsnějším terénu.
 

 

Kratší, sportovněji vyhlížející hlavová trubka ve spojení s delší vidlicí zachovává tolik oblíbenou pohodlnou a jistotu vzbuzující jízdní pozici původního kola.

 

Kromě těchto změn dostala jak cenově dostupná kola s hliníkovým rámem, tak i výkonné karbonové varianty nové vedení kabelů WIRE PORT, které zajišťuje elegantní vzhled a zároveň zabraňuje odírání a drnčení kabelů. Všechna kola mohou být poháněna 1x nebo 2x pohonem, mohou být vybavena blatníky a na hliníkové rámy lze umístit také nosiče brašen.
 

 

Zvětšil se i průměr brzdového rotoru na 180 mm vpředu i vzadu pro lepší kontrolu při plném zatížení a u karbonových modelů podpořili rychlejší chlazení brzd technologií DISC COOLER.

 

S tím, jak SCULTURA ENDURANCE GR přebírá závodní schopnosti na šotolině, je SILEX díky svému zaměření na terén a dobrodružství připraven na epická dobrodružství více než kdy dříve, přičemž si zachovává osvědčené prvky, jako je několik montážních bodů na vidlici a rámu (celkem šest), a přidává i nové, jako například vnitřní vedení kabelů pro přední náboje s dynamem.
 

 

Díky změnám i zachovaným prvkům je nový SILEX nejen připraven pokračovat v „objevování neznámých cest“, ale také vám dává „svobodu objevovat“ ještě dál.

 

Kromě lehkých modelů se zdvihem 100 mm zaměřených především na rychlost a závody, nově představujeme také modely s označením BIG.NINE TR. Ty mají odlišné některé klíčové prvky, jako je zdvih vidlice 120 mm, agresivnější pláště a teleskopická sedlovka pro jistější pozici na kole při sjezdu.  
 
Zdroj a foto: TZ Merida


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
» více novinek a videí