Memoriál Otmara Malečka ovládli italové Coledan s Buttazzonim

Memoriál Otmara Malečka ovládli italové Coledan s Buttazzonim

Datum vydání: 30.08.2014

Marco Poledan a Alex Buttazzoni zvítězili v letošním ročníku Memoriálu Otmara Malečka. Letos již jubilejní patnáctý ročník přinesl fantastickou podívanou plnou dramatických okamžiků. Před početnou diváckou kulisou se předvedli nejen dráhový vytrvalci, ale také sprinteři v čele s největší hvězdou závodů, kterou se stal Njisane Nicholas Philip z Trinidadu a Tobaga.


Pořadatelé letošního ročníku GP Prostějov-Memoriálu přichystali dvoudenní program, ve čtvrtek i v pátek závodili junioři a ženy elite v olympijském omniu. V juniorech zvítězil Michal Brázda z Mapei cyklo Kaňkovský, druhý se umístil domácí Luděk Helis z SKC TUFO Prostějov, třetí pak maďarský reprezentant Viktor Filutás.
 
Mezi ženami využila převahu polských závodnic Malgorzata Wojtyra a zvítězila, druhá se umístila Tatsiana Sharakova z Běloruska, třetí pak Lucie Záleská z týmu Dukla Praha. Pro Záleskou to byl návrat na místo činu, neboť je to právě rok, co právě na prostějovském velodromu utrpěla těžký pád, nicméně se po těžkém zranění dokázala vrátit ve velkém stylu.

 

 

Sprinteři se ve čtvrtek utkali ve sprintu, v pátek pak v keirinu. Nabitý program doplnily týmové sprinty a 1 km p.s. Ve sprintu se ve vynikajícím světle předvedli Iránští, Polští a Řečtí reprezentanti, na třetím místě se umístil Grzegorz Drejgier z Polska, na místě druhém Mohamed Daneshvarkhourram a vítězem se stal Philip Njisane, reprezentant Trinidadu a Tobaga. Čtvrtý muž sprintu z poslední olympiády se stal doslova miláčkem prostějovského publika, ve finálových jízdách předvedl společně s iránským reprezentantem úchvatný výkon, který patřil ke zlatému hřebu celých závodů. V pátečním keirinu se mladý závodník z Karibiku probojoval až do finále, kde však narazil na pětinásobnou převahu Poláků, kteří nenechali nic náhodě, zvítězil Krysztof Maxel před druhým Mateuszem Rudykem a třetím Kamilem Kuczynskim.
   

Vytrvalců se přihlásilo tolik, že ve čtvrteční bodovačce i v pátečním scratchi se musely jet rozjížďky. V bodovacím závodě o pouhý jeden bod zvítězil Mateusz Nowaczek z Polska, před druhým Marco Coledanem z Itálie a třetím Hosseinem Nateghim z Iránu. Domácí Wojciech Pszczolarski z týmu SKC TUFO Prostějov se umístil na výborném čtvrtém místě, když na třetího ztratil pouhých pět bodů.
 


V pátečním scratchi zvítězil Alois Kaňkovský z Dukly Praha, druhý se umístil Mateusz Nowak, třetí pak Hossein Nateghi. Z domácího týmu SKC TUFO Prostějov se nejlépe vedlo Viktorovi Vráželovi, který obsadil hezké páté místo. Závěr závodů tradičně patřil madisonu. Ani téměř tři čtvrtě hodiny trvající přestávka kvůli dešti neodradila diváky, aby si počkali na vyvrcholení celých závodů. Zůstali a udělali dobře, neboť viděli strhující závod, ve které se šesti dvojicím podařilo dát rundu zbytku startovního pole. Bylo tedy jasné, že vítěz vzejde z této šestice, ve které nechyběli všichni favorité.
 


Vítězství se nakonec o pouhé čtyři body podařilo urvat favorizované dvojici Coledan - Buttazzoni, druzí se umístili Caspers - Van Zijl, třetí pak Poláci Nowaczek-Nowak. Čtvrté místo vybojovali Kaňkovský s Vendolským, páté místo patřilo domácí dvojici Pszczolarski – Vrážel. 

 "Letošní ročník považuji za velice úspěšný, podařilo se přilákat široké a především velmi kvalitní startovní pole. Během obou dnů byly jen dva pády, které se obešly bez vážnějšího zranění. Počasí, na kterém nakonec vše závisí, se umoudřilo, a tak diváci, kterých se sešlo opravdu hodně, mohli vidět světovou cyklistickou podívanou," shrnul ředitel závodů Michal Mráček st. 

Zdroj: TZ SKC Tufo Prostějov , Foto: Jan Brychta


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí