Memoriál Otmara Malečka ovládli Italové Buttazzoni a Scartezzini

Memoriál Otmara Malečka ovládli Italové Buttazzoni a Scartezzini

Datum vydání: 28.08.2016

Italská dvojice Alex Buttazzoni a Michele Scartezzini zvítězila v Memoriálu Otmara Malečka, Italové potvrdili svou formu i v závěrečném madisonu o pět bodů porazili dvojici Dukly Praha Ondřej Vendolský a Martin Bláha, třetí místo brala dvojice Jiří Hochmann (nejlevnejsipenu.cz) a Nicolas Pietrula (Dukla Praha).

Tradičnímu vyvrcholení prostějovské Grand Prix předešly události, ze kterých prostějovským fanouškům zamrazilo v zádech. Už v kvalifikaci do finálové jízdy scratche ošklivě spadl domácí favorit Luděk Lichnovský, po kterém byl program přerušen a prostějovský závodník byl odvezen do nemocnice.
 


Ve finále scratche však došlo k závažnějšímu pádu než v kvalifikaci. Od počátku se závodilo v obrovském nasazení, nástup střídal nástup, dvě kola před cílem, v rámci boje o pozice došlo k nešťastnému pádu v zatáčce, který postihl téměř patnáctku závodníků. Závod byl přerušen, Rakušan Andreas Müller a Ukrajinec Roman Gladysh byli odvezeni do nemocnice.
 


Po přerušení se znovu odstartovalo a na závodníky čekalo pět kol. Z vítězství se po dlouhém nástupu radoval polský závodník hájící barvy domácího týmu SKC TUFO Prostějov Adrian Teklinski, druhé místo vybojoval Alex Buttazzoni, třetí místo obsadil Michal Rzeznicki.
 

Naštěstí jen čistě sportovní zážitek přinesl keirin, ve kterém loňské vítězství obhájil Andrii Vynokurov z Ukrajiny, když v nádherném finále jen o galusku porazil druhého Tomáše Bábka a třetího Robina Wagnera.
 

V bodovacím závodě žen zvítězila Lucie Hochmannz z Dukly Praha, která jen o tři body uhájila vítězství před ruskou Evgeniou Romanyutou, třetí místo obsadila Jarmila Machačová, rovněž závodnice Dukly Praha. Ženy měly premiérově na programu i madison, ve kterém zvítězila dvojice Hochmann - Machačová, druhé místo obsadila dvojice ruských reprezentantek Romanyuta - Streltsova, třetí místo braly Džerengová - Ševčíková (Dukla Praha-Dukla Brno).
 
Zdroj: TZ pořadatelé, foto: Jan Brychta


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí