Medailový vstup do sezóny pro Nutrend Specialized SKR Racing!

Medailový vstup do sezóny pro Nutrend Specialized SKR Racing!

Datum vydání: 01.04.2024

Trojice bikerů týmu Nutrend Specialized SKR Racing, Patricie Srnská, Jan Zatloukal a Ondřej Novotný, absolvovala koncem února a v březnu celkem šest přípravných, certifikovaných závodů v Řecku a jeden v Čechách.

Cílem početného závodního bloku bylo najetí kvalitních závodních kilometrů a snaha navýšit UCI konta jezdců a českého olympijského týmu o co největší množství bodů, tolik potřebných pro generování olympijské kvóty České republiky pro start nejlepšího českého bikera a bikerky na olympijských hrách v Paříži 2024. Úvodní blok sezóny 2024 vyšel celému týmu na výbornou.     
 
Mladí závodníci týmu Nutrend Specialized SKR Racing mají za sebou nejenom náročnou zimní přípravu, ale i několik certifikovaných závodů na řeckém ostrově Salamina, ve starověké Spartě a víkendový závod ve Stupně, který zahájil českou závodní sezónu. Cílem náročného programu bylo získat před důležitou jarní částí sezóny, kterou odstartují už v půlce dubna dva Světové poháry v Brazílii, body do osobního a olympijského rankingu, ale také absolvovat z plného tréninku řadu modelových závodů ve vysoké intenzitě.   
 
Podobný tréninkový a závodní koncept měla většina předních zahraničních týmů, což bylo nejlépe patrné v Řecku, kde se pořadatelé těšili ze startovního pole plného velkých světových jmen. O to víc těší pódiová umístění a UCI body, které jezdci vybojovali. Jan Zatloukal slavil vítězství ve Spartě a stříbro si odváží ze Salaminy, Patricie Srnská vybojovala cenné stříbro ve Spartě a na pódium se poprvé po přestupu z juniorské kategorie podíval i benjamínek týmu, Ondřej Novotný, bronzový ve Spartě. 
 
Velikonoční porovnání české bikové špičky s řadou zahraničních jezdců ve Stupně probíhalo z pohledu týmu Nutrend Specialized SKR Racing v podobném duchu. Patricie Srnská ovládla elitní kategorii žen stylem start – cíl, v cíli druhý Jan Zatloukal nestačil pouze na českou jedničku Ondřeje Cinka a teprve osmnáctiletý Ondřej Novotný dokončil elitní závod mužů na sedmém místě a ukázal, jaký potenciál má v sobě jeden z nejlepších juniorů minulého roku. 
 
Patricie, Honza i Ondřej absolvují v Praze krátké, víkendové soustředění spojené se závody 1. a 2. kola ŠKODA Pražského MTB poháru, jejichž pořadatelem je právě tým Nutrend Specialized SKR Racing a ihned poté celý tým odlétá společně s Reprezantací MTB do brazilského Sao Paula, kde v lokalitách Mairipora a Araxá nejlepší bikeři světa absolvují úvodní podniky Světové MTB série 2024. 
 
FOTO: Pavel Křikava, zdroj: TZ SKC Praha


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí