Medailisté ŠKODA Pražského MTB poháru převzali unikátní poháry,

Medailisté ŠKODA Pražského MTB poháru převzali unikátní poháry,

Datum vydání: 24.11.2023

Do posledního místa zaplněný sál Music klubu Lidového domu Kbely aplaudoval medailistům ŠKODA Pražského MTB poháru sezóny 2023.

V průběhu slavnostního večera převzali z rukou prezidenta Českého svazu cyklistiky Petra Marka unikátní poháry s pražskou dlažební kostkou a jejich jména byla vyryta do podstavce obřího poháru, který už nese jména výherců všech předchozích deseti ročníků.

 

V průběhu večera byly uděleny i další ceny, vyhlášen byl trenér, objev a tým roku 2023 a do Síně slávy Pražského MTB poháru byl slavnostně uveden legendární závodník a později trenér české cyklokrosové i silniční reprezentace Vojtěch Červínek.  
 

V rámci večera pořadatelé rovněž vyhlásili „Osobnosti pražské cyklistiky za rok 2023“ a dlouholetému trenérovi a činovníkovi Antonínovi Eisovi udělili cenu za mimořádný přínos pro pražskou cyklistiku.   

 

Během několika málo dnů od rozeslání oficiálních pozvánek k účasti na Slavnostním večeru ŠKODA Pražského MTB poháru 2023 měli pořadatelé potvrzenou účast téměř všech medailistů a čestných hostů a tomu odpovídala i skutečnost. Sál kbelského Music klubu Lidového domu doslova praskal ve švech.
 


Vítězné trojice 23 věkových kategorií, které v celoročním seriálu olympijského cross country horských kol pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, závodí, pak v průběhu večera převzali z rukou prezidenta Českého svazu cyklistiky Petra Marka unikátní poháry s pražskou dlažební kostkou a ceny od generálních partnerů soutěže, společností Nutrend a Specialized.
 

Vítězové jednotlivých kategorií si navíc ze Kbel odvážejí i dres ze speciální edice věnovaný dalším z významných partnerů soutěže, firmou Sýkora sportswear.
 

 

Zájem diváků zaslouženě sklidil „fotofilm“ fotografa Pavla Křikavy, který sestavil ze 3000 fotografií pořízených v průběhu jednotlivých závodů ročníku 2023. Snímek zachycující samotné závody, ale i zázemí, emoce a další zajímavé momenty soutěže, která se pyšní startovním polem jezdců z celé republiky i ze zahraničí, doprovázely úryvky hudby typické pro celý pohár.     

 

V průběhu večera byly uděleny i další ceny, typické pro ŠKODA Pražský MTB pohár. Z rukou členů Síně slávy, legendárního trenéra Pavla Vršeckého a vicemistra světa Miloslava Kvasničky převzali postupně ocenění. „Trenér roku“ úspěšný kouč týmu Jaroslav Kulhavý Cycling Team, Jan Hlásecký, „Objevem roku“ se stala talentovaná Pavlína Kejzlarová z týmu Author Team Stupno a tento tým slavil také prestižní titul „Tým roku“.

 

V příjemné atmosféře pak předal moderátor večera Jiří Ježek svůj mikrofon dalšímu členovi Síně slávy, legendárnímu komentátorovi Jindrovi Pulmanovi, který slavnostně uvedl do Síně slávy ŠKODA Pražského MTB poháru vynikajícího českého reprezentanta v cyklokrosu a poté i úspěšného trenéra cyklokrosové a silniční reprezentace, Vojtěcha Červínka.

 

Síň slávy ŠKODA Pražského MTB poháru tedy má po letošní sezóně tuto hvězdnou podobu:
 

2016: Pavel Vršecký, legendární trenér 

2017: Bohunka Lomová, mnohonásobná mistryně světa

2018: Miloslav Kvasnička, cyklokrosař, majitel cenných kovů z MS

2019: Jindřich Pulman, legendární cyklistický komentátor s nezaměnitelným hlasem

2020: Jiří Ježek, paralympijský vítěz a mistr světa

2021: Cyril Schejbal, respektovaný trenér pražské Dukly a mládeže, uznávaný funkcionář a celoživotní propagátor cyklistiky

2022: Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz, mistr světa a Evropy

2023: Vojtěch Červínek, český reprezentant a později mimořádně úspěšný trenér české cyklokrosové a silniční reprezentace

 

Prezidenta Českého svazu cyklistiky Petra Marka poté vystřídal na pódiu Viceprezident svazu a předseda Pražského cyklistického svazu, David Průša, který postupně dekoroval „Osobnosti Pražské cyklistiky za rok 2023“.
 


Významné ocenění převzali se společně i se svými trenéry:
 

BMX:                   Marek Neužil (TJ Slovan Bohnice), trenér Lukáš Tamme

Cyklokros:           Jakub Kuba (DUKLA Praha), trenér František Trkal

Dráha:                Adéla Marková (DUKLA Praha), trenér Lukáš Thun  

Para cyklistika:     Patrik Jahoda (NUTREND Specialized Racing), trenér Richard Jahoda

MTB:                   Ondřej Novotný (NUTREND Specialized Racing), trenér Jiří Štěpáník

Sálovka:              Julie Tůmová, Hana Cikánková (TJ Pankrác), trenér Jan Řasa

Silnice:                Tým juniorů Dukly Praha - Adam Bradáč, Jakub Kuba, Kristián Vavro a Matyáš Muroň, trenér František Trkal

Ocenění za dlouhodobý přínos pro Pražskou cyklistiku: Antonín Eis

          

TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2024:
 

sobota   6. dubna    XCC   Traily Motol             Velká cena NUTREND SPECIALIZED

neděle   7. dubna    XCO   Traily Motol             Velká cena ŠKODA AUTO  

sobota   27. dubna  XCO   Bike Arena Zličín     Velká cena Café Calabrone  

neděle   28. dubna  XCO   Bike Arena Zličín     O pohár MČ Praha Zličín

středa   1. května    XCO   Kbely                     KNAUF Velká cena MČ Praha Kbely  

neděle   8. září        XCO   Libuš                      O pohár MČ Praha Libuš 
 

Foto: Pavel Křikava, zdroj: TZ pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí