MTB Tour ovládl Michal Bubílek

MTB Tour ovládl Michal Bubílek

Datum vydání: 23.09.2018

Michal Bubílek se stal vítězem ​4. ročníku MTB Tour České středohoří.

Jezdec týmu Kellys Bikeranch Team zvítězil na královské trati na 90 kilometrů zcela suverénně, když na druhého „Džovana“ najedl rovných deset minut. Poloviční trasu ovládl Tomáš Sládek z Chrudimi.

Letos pořadatelé udělali velkou změnu. Připravili atraktivní trasu na pětačtyřicet kilometrů, kterou ti nejzkušenější absolvovali hned dvakrát. Jelikož obě kategorie odstartovaly z litoměřického Mírového náměstí společně, diváci už za necelou hodinu a tři čtvrtě viděli v cíli prvního borce. Spurt dvou jezdců doslova o galusku vyhrál chrudimský Tomáš Sládek.

„Zezačátku se mi to zdálo až moc zbytečně po asfaltu, tak jsem si říkal, že to bude celkově dost na pohodu, že tam bude jen jeden kopec, ale nakonec to bylo sakra výživné. Tuhle trať jsem jel poprvé a úplně nejlehčí to nebylo,“ oddechl si v cíli vítězný Tomáš Sládek.

Pořadatelé přitom dali unikátní šanci všem startujícím na dlouhé trati. Pokud by cítili, že na královskou trasu jejich nohy nestačí, budou klasifikováni v závodě s poloviční distancí. To se nakonec ukázalo jako pořádně zrádné. A své o tom ví právě i vítězný Sládek, který svedl tvrdý souboj se stříbrným Pavlem Cmuntem, který byl původně přihlášen právě na královskou trasu.

„Bubla odjel a před námi byl nějaké 3 minut. My jsme jeli ve čtyřech, kdy se řeklo, že oni tři jedou devadesátku a já jediný jedu pětačtyřicítku. Říkal jsem si, že to  tedy bude pohoda a najednou tři kilometry před cílem Pavel uhnul s tím, že jede také krátkou. To jsem se trochu lekl. Celou dobu, tedy posledních pět kilometrů, jsem to táhnul jenom já, protože jsem se nemusel šetřit a pak to byla taková trochu podpásovka,“ popsal smíšené pocity zlatý Tomáš Sládek, když si s sebou nečekaně do cíle přivezl silného soupeře.

Trio nejrychlejších pak uzavřel bývalý cyklokrosový reprezentant Pavel Linet z Areálu Klíny, který na vítěze ztratil lehce přes dvě minuty.

Po třech a čtvrt hodině ale diváci na Mírovém náměstí vítali osamoceného vítěze královské trasy Michala Bubílka, který nic nenechal náhodě a pustil se do samostatné jízdy už v prvním okruhu ve stoupání na osmnáctém kilometru. Od té doby mu konkurenti nezvládli dýchat ani na záda.

„Žádné vítězství není jednoduché. Každý chce vyhrát, takže na půl plynu jsem jet nemohl. Musel jsem si hlídat rozestup. Ta trať není lehká, že by dovolila si odpočinout, takže jsem musel makat. Zatímco první kolo bylo super, ve druhém to začalo hodně klouzat, ale já měl štěstí, že jsem to ještě stihl, že bahenní galeje přišly až po mně,“ popsal svou cestu za vítězstvím Michal Bubílek.

Druhý v pořadí Robert „Džovan“ Novotný ztratil přesně 10 minut.

„Já už nezávodím. Ještě loni jsem jel Brazílii, ale letos je tohle můj druhý závod po půl roce, takže já to beru jako zábavu. Přijel jsem si jen protáhnout plíce a jsem rád, že jsem tu mohl být. Bubla závodí každý víkend, ale já už rychle jet nemůžu, navíc už nejsem nejmladší – čtyřicet čtyři je čtyřicet čtyři a to už neokecáš,“ usmál se stříbrný muž královské trasy Robert Novotný, za kterým trojici nejlepších po dalších osmi minutách uzavřel Jiří Zárybnický z Vinohradských šlapek.

Mimo dvou hlavních tratí na 90 a 45 kilometrů si letošní ročník MTB Tour České středohoří užily také děti. Ty závodily na osmikilometrové trase po Labské cyklostezce rozděleny do pěti věkových kategorií. Tím úplně nejrychlejším ale byl čtrnáctiletý Jiří Zubatý z Roudnice nad Labem.

4. ročník se jel jako memoriál Jaroslava Harvánka, tedy na počest nedávno zesnulého zakladatele lovosického cykloklubu.

„Na startu jsme za dědu drželi minutu ticha, jako vzpomínku na člověka, který toho pro cyklistiku v regionu udělal velmi mnoho,“ připomněl ředitel MTB Tour Lukáš Harvánek, který si závod i přes nepřízeň počasí pochvaloval.

„Účast byla srovnatelná s předchozím ročníkem. Viděli jsme skvělé výkony. A že to opravdu nebyla sranda. Ve druhém kole to jezdci měli zatraceně těžké, když místy kvůli silnému dešti nebylo ani vidět, ale všichni dokázali, že nejsou z cukru. Už teď se proto těším, co přinese jubilejní půlkulatý ročník příští rok, protože chystáme pár změn, abychom cyklistům příliš nezevšedněli,“ uzavřel spokojeně Harvánek, kterého prakticky doplnil vítěz královské trasy:

Byl jsem tu loni, takže mám nějaké srovnání a rád přijedu i za rok, protože se mi tady líbí. Je to fajn závod,“ pochválil pořadatele zlatý Bubílek.

Výsledky:

Trasa 45 km:


1. Tomáš Sládek (Chrudim) 1:41:29
2. Pavel Cmunt (Bitters Superior Cyklofit Team) stejný čas
3. Pavel Linet (Areál Klíny) +2:04
4. Miloš Králík (Future Cycling Team) +2:06
5. Pavel Sedláček (Rohozec Amulet Team) +2:09
 
Trasa 90 km:

1. Michal Bubílek (Kellys Bikeranch Team) 3:14:25
2. Robert Novotný (Cynon Topeak) +10:00
3. Jiří Zárybnický (Vinohradské šlapky) +18:12
4. Ondřej Hofman (Pro music prolog bike) +23:12
5. Radek Šolc (Cyklotrenik.com) +25:06
 

Zdroj a foto: TZ Patrik Pátek
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí