MS v Táboře: Česká štafeta vybojovala šesté místo na náročné rozbahněné trati

MS v Táboře: Česká štafeta vybojovala šesté místo na náročné rozbahněné trati

Datum vydání: 02.02.2024

Úvodní závod 75. mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře přinesl divákům dramatický průběh a napínavý finiš. Ve smíšené štafetě jen těsně zvítězila štafeta Francie před Velkou Británií, zatímco bronz si odnesla Belgie s odstupem 32 sekund. Česká šestice ve složení Václav Ježek, Kristýna Zemanová, Kryštof Bažant, Simona Spěšná, Amálie Gottwaldová a Zdeněk Štybar dojela na šestém místě se ztrátou 1:18. 


Závod, který se jel na rozbahněné trati a zapojilo se do něj deset týmů, byl od začátku napínavý. V čele se střídali Francouzi, Britové a Belgičané. První ze sedmi titulů na mistrovství světa vybojovala francouzská štafeta ve složení Rémi Lelandais, Martin Groslambert, Célia Geryová, Lauriane Duraffourgová, Héléne Clauzelová a finišman Aubin Sparfel. 

Český tým měl v závodě své světlé momenty, ale bohužel také chvíle, kdy se propadl. Václav Ježek na začátku chvíli vedl, ale postupně ztrácel a nakonec předával jako sedmý. Kristýna Zemanová čelila na svém úseku výhradně mužům či juniorům a přijela na předávku jako poslední. Ačkoli výkon Zemanové mohl působit slabším dojmem, její čas byl mezi ženami jeden z nejrychlejších.
 


Po pádu Kryštofa Bažanta, který při jeho jízdě dokázal posunout tým na druhé místo, a pádu Simony Spěšné se český tým udržoval ve středu startovního pole. Amálie Gottwaldová na náročné trati tvrdě bojovala o čtvrté místo.

Závěrečný úsek patřil loučícímu se Zdeňku Štybarovi, který uzavře svou bohatou profesionální kariéru v neděli. I přes boj o přední příčky mu nakonec došly síly a skončil na šestém místě. 

Český tým tak na mistrovství světa začal šestým místem. Sobotní závody juniorek, mužů do 23 let a žen elitní kategorie slibují další napínavé okamžiky na táborské trati.
 

Výsledky:


1. Francie 1:01:23 hod.
2. Velká Británie +0:00
3. Belgie +0:32

4. Kanada +1:06
5. Itálie +1:17
6. Česko +1:18
7. USA +2:06
8. Slovensko +3:57
9. Polsko +5:07
10. Rakousko +7:46


Nadcházející program:


Sobota 3. února 2024
Juniorky Start: 11:05
Muži u23 Start: 12:35
Ženy Elite 15:05

Neděle 4. února 2024
Junioři Start: 11:05
Ženy u23 Start: 12:35
Muži Elite 15:05

 



Autor: Berenika Drhová - Tým CykloRepublic
Foto: Tým CykloRepublic


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí