MS Innsbruck, den třetí – časovky juniorů a žen

MS Innsbruck, den třetí – časovky juniorů a žen

Datum vydání: 25.09.2018

Petr Kelemen a Tereza Korvasová dnes​ reprezentovali českou výpravu v individuální časovce. Obě kategorie absolvovaly stejnou, téměř dvacet osm kilometrů dlouhou trasu, jako včera muži do 23 let.

Nejprve se na start postavil nadějný junior Kelemen, který po celou sezónu dosahoval vynikajících výsledků na světových pohárech ve své kategorii. Dnešní časovka mu ale bohužel nesedla a určitě pomýšlel výše než na 34. příčku.

„Čekal jsem od sebe lepší výkon, časovka na mě byla dost dlouhá a náročná. Strávil jsem v posledních týdnech hodně času na dráze, takže ta příprava na časovku nebyla úplně ideální. Pomýšlel jsem do top dvacítky, to ale nevyšlo,“ byl v cíli zklamaný Kelemen.


Z vítězství se radoval favorizovaný Remco Evenepoel (Belgie), druhý Luke Plapp z Austrálie za ním zaostal téměř o minutu a půl. Třetí místo obsadil Ital Andrea Piccolo.
 
Odpoledne reprezentovala v kategorii žen českou výpravu Tereza Korvasová. Úřadující mistryně v této disciplíně věkem stále ještě spadá do kategorie žen do 23 let a byl to pro ni první start na mistrovství světa vůbec. Ani té se ale nedařilo podle představ, klasifikována byla na 38. místě, její jízdu navíc poznamenal pád. Za vítěznou Holanďankou Annemiek Van Vleuten zaostala o pět minut.

„Spokojená moc nejsem, mám co zlepšovat hlavně v technice. Dala jsem do toho ale všechno. Jsem moc ráda, že jsem tu mohla startovat, je to obrovská zkušenost, motivace a doufám i vklad do budoucna,“ řekla v cíli reprezentantka Korvasová.

Stupně vítězů kompletně obsadily ženy z holandského reprezentačního týmu. Vítěznou Van Vleuten doprovodila na pódium druhá Anna Van Der Breggen a třetí Ellen Van Dijk.

„Druhý den nepřinesl nějaký výrazný úspěch, ale jak Petr, tak Tereza jsou mladí závodníci a mají všechno před sebou. Teď už se soustředíme na zítřejší start mužů, snad se zadaří,“ shrnul v krátkosti trenér Konečný.

Zdroj a foto: TZ Judita Lorencová
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí