Boroš obhájil český titul v cyklokrosu

Datum vydání: 13.01.2018

Českým cyklokrosovým šampionem se stal v Mladé​ Boleslavi podruhé v kariéře Michael Boroš jezdící za belgickou stáj Pauwels Sauzen–Vastgoedservice. 

Spolu s ním vystoupili na stupně vítězů Jan Nesvadba (Expres ZC - Scott team Kolín) a Adam Ťoupalík (Corendon - Circus). Pětadvacetiletý Boroš obhájil svůj loňský triumf z Hlinska.
 

Boroš potvrdil roli hlavního favorita i přesto, že se v týdnu před šampionátem potýkal se zdravotními problémy. Další potíže jej potkaly v mistrovském závodě. Hned po startu na asfaltové rovince se mu připletlo do cesty kolo jezdce, jenž utrpěl hned v úvodu pád a do terénu vjížděl s poměrně značnou ztrátou.
 

Ostatní kandidáti na medaile Ťoupalík, Nesvadba a jeho týmový kolega a vítěz seriálu Toi Toi Cupu Tomáš Paprstka se usadili na čele závodu, spolu s nimi se držel i veterán Emil Hekele (Stevens Bikes - Emilio Sport) a Martin Bína (CK Kolokrám - Svijany). Přestože Boroš ztrácel, tak se nevzdával. Doslova letěl a předjížděl jednoho soupeře za druhým a přibližoval se k čelu závodu.
 

V polovině závodu se mu podařilo dotáhnout na špici a okamžitě začal udávat ostré tempo. Kromě soupeřů byla dnes jeho největším protivníkem smůla. Dvakrát jej ještě zbrzdil technický problém s řetězem, nicméně nadále příkladně bojoval a po výměně kola již na okruhu vládl. V předposledním sedmém okruhu nastoupil a první, kdo tempu překvapivě nestačil, byl do té doby nejaktivnější ze soupeřů Paprstka.
 

V posledním kole Boroš vedl, definitivně se odpoutal od svých soupeřů a s přehledem si dojel pro svůj druhý titul. V souboji o stříbro byl úspěšnější Nesvadba, který setřásl předloňského šampiona Ťoupalíka a dojel si pro svůj životní výsledek.

Boroš skončil na stupních vítězů popáté v řadě. Kromě dvou prvenství má na kontě i dvě stříbra (2014 a 2016) a bronz z roku 2015.

„Ani po pádu a nesnázích jsem se nevzdával a stále věřil, že se s nepříznivým vývojem dá ještě něco udělat. Necítil jsem se po zdravotních problémech vůbec špatně. Doufám, že forma ještě vygraduje na mistrovství světa," řekl spokojený Michael Boroš.

Radost vyzařovala i z Jana Nesvadby.

„I když mi zdejší trať nesedí, tak jsem s druhým místem spokojený. Michael si titul suverénně zasloužil. Povedlo se mi skloubit náročnou bikovou i cyklokrosovou sezonu a díky odpočinku jsem dokázal naladit optimální formu. Loni třetí, letos druhý. A bylo by super, kdyby se mi podařilo za rok vyhrát.“

Naopak Adam Ťoupalík moc spokojený nebyl.

Nebylo to dobrý, ani špatný, ale průměrný. Už jsem nedokázal jet rychleji. Tempo Michaela jsem už nedokázal akceptovat, a když mi odjel i Honza, tak jsem si pohlídal třetí místo. Na víc to dnes nebylo.“

Výsledky:


Muži:
 

1. Boroš (Pauwels Sauzen–Vastgoedservice) 58:51, 2. Nesvadba (Expres ZC - Scott team Kolín) +12, 3. A. Ťoupalík (Corendon - Circus) +26, 4. Paprstka (Expres ZC - Scott team Kolín) +42, 5. Hekele (Stevens Bikes - Emilio Sport) +1:19, 6. Vastl (N1 BMC Team) +2:06, 7. Bína (CK Kolokrám - Svijany) +2:40, 8. Jelínek (Mitas Trek) +2:44, 9. Stošek (Symbio+ CE.Energy) +2:53, 10. Hunal (ČEZ CYyklo Team Tábor) +2:59.


Ženy:
 

1. Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n.N.) 41:22, 2. Šafářová (Nutrend Specialized Racing) +2, 3. Nosková (Vondelmolen cycling team) +1:35, 4. Mišoňová (Adastra Sokol Veltěž) +2:12, 5. Vaníčková (Ivar team) +2:19, 6. Škarnitzlová (GAPP System-Cabtech MTB Racing Team) +2:41.
 
Zdroj: ČSC

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí