MČR v cyklokrosu už tuto sobotu!

Datum vydání: 09.01.2014

 

Kdo usedne na uvolněný cyklokrosový trůn? Bez obhájce zlata a sedminásobného domácího šampiona Zdeňka Štybara se v sobotu 11. ledna bude na okruhu v Lošticích bojovat o domácí medaile v kategorii elite.

Největší šance má podle současných výkonů věčně druhý Martin Bína (zatím pětkrát stříbrný) a Radomír Šimůnek, který má zase patent na bronzová umístění a dvakrát byl rovněž stříbrný.

Štybar měl šanci odpoutat se v počtu titulů od Radomíra Šimůnka staršího, ale v současné době je jeho jasnou prioritou silnice a je nyní na soustředění na Mallorce. Je však šance, že by se mohl představit na světovém šampionátu v Hoogerheide, od trati bydlí jen šest kilometrů a pokud na okruhu nebude bláto, tak by měl jet. 
 
V Lošticích se o domácí medaile pojede podruhé. V roce 1998 vybojoval zlato Radomír Šimůnek st. Kromě bojů o medaile při 63. domácím mistrovství vyvrcholí i seriál TOI TOI Cupu. V něm je na čele pořádná tlačenice a na celkový triumf myslí minimálně šest jezdců. Dosud vedoucí Tomáš Paprstka nasbíral v předchozích sedmi závodech 198 bodů a před Vojtěchem Niplem má náskok sedmi bodů. A další kvarteto Ondřej Bambula, Michael Boroš, Vladimír Kyzivát a Jakub Skála je v těsném závěsu.

Start závodu je posunut na 11:00 a kromě jezdců elite a kategorie U23 bude na startu i desítka nejlepších juniorů, kteří pojedou 40 minut. Vítěz šampionátu získá 10 500 korun a celkem si jezdci rozdělí 48 100 korun.

Trať oproti poslednímu závodu v Lošticích v roce 2012 doznala značných změn. Po startu na oválu stadionu udělali pořadatelé smyčku, takže diváci v cílové rovince budou mít podstatně větší přehled o dění na trati a uvidí padesát až šedesát procent okruhu z jednoho místa. Okruh měří 2 700 metrů a zatím je poměrně suchý.

"Očekávám zajímavý závod. Již delší čas sázím na nadějné jezdce do 23 let a stále čekám na nějaký velký výsledek. Asi největším favoritem je ale Martin Bína, ale rozhodně to nebude mít jednoduché. Třeba Nipl, Paprstka a naposledy při závodu Světového poháru v Římě Boroš ukázali, že se s nimi musí počítat," řekl reprezentační kouč Stanislav Bambula.

Před rokem ve Stříbře skončil za Štybarem druhý Bína a bronz vybojoval Nipl. Jak to dopadne letos, na to si musíme počkat do soboty.

Pořadí TOI TOI Cupu po sedmi závodech:

1. Paprstka (Remerx Merida Kolín) 198, 2. Nipl (Focus Znojmo) 191, 3. Bambula (ČEZ Cyklo Team Tábor) 188, 4. Boroš (ČEZ Cyklo Team Tábor) 187, Kyzivát (Johnson Controls AŠ Ml. Boleslav) 184, 6. Skála (ČEZ Cyklo Team Tábor) 180.
 
Zdroj: ČSC

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
» více novinek a videí