Letošní etapák Masiv bude mít kompletně nové etapy

Letošní etapák Masiv bude mít kompletně nové etapy

Datum vydání: 22.04.2018

Čtyř​i lokality, čtyři dny, čtyři zcela rozdílné trasy.

Masiv vol.2, unikátní etapový závod dvojic na horských kolech, představuje nové etapy, které budou ve srovnání s předchozím ročníkem ještě atraktivnější a maximálně dvěma stovkám týmů nabídnou přibližně 250 kilometrů a 7 000 výškových metrů. Masiv navíc nabízí i netradiční způsob přepravy – speciálně vypravenou vlakovou soupravu, ve které se během závodu žije.
„Masiv přináší to nejlepší z premiérového ročníku, ale také spoustu novinek. Mezi ně patří zcela nové etapy v nových lokalitách s ještě atraktivnějšími tratěmi,“ říká Jan Dvořák, ředitel závodu Masiv MTB Stage Race.

„Aktuálně pracujeme na konkrétní podobě jednotlivých tras a kritérium je jediné: atraktivita pro závodnické dvojice. Zároveň se snažíme trasy koncipovat tak, aby start a cíl byly na stejném místě, čímž chceme vyjít vstříc závodníkům, kteří jedou po vlastní ose.“

Stejně jako v roce 2017 se pojedou čtyři etapy, tentokrát tři z nich bude hostit severozápadní část republiky a finále se odehraje na jihu Čech, na Šumavě. První etapa se pojede ve středu 12. září na východ od Teplic a nese název Krušnohorská bouře, podle známého vrchu Bouřňák, okolo nějž se pojede. O den později se startovní pole utká při Kadaňské královské jízdě, kterou bude hostit okolí Kadaně, někdejšího královského města.
 

Páteční třetí a nejkratší etapa odstartuje z centra Karlových Varů, a protože se jmenuje Karlovarská výzva, závodníky nečeká lázeňská pohoda s termálními prameny a oplatkou v ruce, ale nadupaná trasa s masivními 1300 výškovými metry. Velké finále pak přinese v sobotu 15. září Šumavské zúčtování se zázemím u Nýrska. 

Registrace na druhý ročník Masivu běží naplno, pryč už je třetina míst a rychle se plní i speciální vlak vypravený přímo pro závodníky. Ti se s ním mohou mezi etapami nejen přepravovat a stravovat se v něm, ale také ve vlaku mohou nocovat v lůžkových či lehátkových kupé, a tím prožít čtyři dny a čtyři noci na kolejích.
„Aktuálně máme ve vlaku ještě volná místa na sezení, ale ta ke spaní jsou téměř pryč. Ve vlaku dokážeme ubytovat už jenom posledních 10 týmů. Takže ten, kdo chce zažít to nejlepší z Masivu a nejdobrodružnější zážitek podzimu, by si měl určitě s registrací pospíšit,“ dodává Dvořák. 
Kompletní informace o závodě včetně registrací jsou k dispozici na www.masivmtbrace.cz.
 

Etapy Masiv 2018 (čísla jsou přibližná)

1. etapa, 12. září: Krušnohorská bouře (cca 60 km, +1 700 m)
2. etapa, 13. září: Kadaňská královská jízda (cca 70 km, +2 100 m)
3. etapa, 14. září: Karlovarská výzva (cca 40 km, +1 300 m)
4. etapa, 15. září: Šumavské zúčtování (cca 60 km, +2 200 m)
 
Zdroj: TZ pořadatelé

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí