Lawi Tour Classic 2016 již 3. září

Lawi Tour Classic 2016 již 3. září

Datum vydání: 24.08.2016

Společnost Lawi sport se sídlem v Dobrovici opět připravila pro milovníky silniční cyklistiky návrat v čase do dob dávno minul​ých. Časy, kdy všudypřítomný asfalt na cestách nebyl samozřejmostí a bicykly byly nuceny překonávat také kočičí hlavy a prašné cesty budou tentokrát připomenuty 3. září 2016.

První zářijovou sobotu odstartuje ve Vinařicích u Dobrovice již 6. ročník silničního závodu, který od roku 2015 nese název Lawi Tour Classic. Tento závod je možno považovat za tuzemskou obdobou italské prašné klasiky Strade Bianche, jenž z velké častí vede právě po starých prašných makadamových cestách Toskánska.
 
Lawi Tour Classic letos nabídne necelých 90 km po nepříliš frekventovaných silnicích s krásnými scenériemi okolní krajiny. Největší podíl trati závodu zaujímá asfaltový povrch povětšinou solidní kvality a devět jednotlivých prašných sektorů v délkách od 800 - 2800m čítajících celkových 9km. Jako přídavek bude nutno přejet ještě kratičký dlážděné úsek přes Jabkenice, který dá vzpomenout na kostkovou klasiku Pavé Tour Milovice.
 
Závod je součástí seriálu silničních závodů UAC. Nicméně zúčastnit se může opravdu každý cyklista od juniora po veterána, včetně kategorie příchozích. V reakci na vzrůstající oblibu tzv. "Gravel" kol ve světě a je do závodu vložena samostatná kategorie s názvem "Gravel Trophy". Vítězové všech kategorií budou dekorováni stylovými medailemi a obléknou trika s logem závodu.
 
Pro úplnost dodejme, že v loňském prvním prašném roce Lawi Tour přivítala na startu rovnou stovku účastníků a vítězem se stal Jiří Polnický, který si tehdy závod zvolil jako závěrečnou přípravu před mistrovstvím světa v americkém Richmondu. 
 
Registrace on-nline
 
Info na www.lawitour.cz


  
 
Zdroj a foto: TZ pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí