Kulhavý představil tým Ostra - Multicraft Čeladná

Kulhavý představil tým Ostra - Multicraft Čeladná

Datum vydání: 19.04.2023

Působení Jaro​slava Kulhavého ve vrcholovém sportu letos dostalo úplně nový rozměr. Poté, co se rozhodl přijmout novou výzvu v podobě účasti v závodech světového poháru v terénním triatlonu Xterra, přichází legenda světového MTB s další novinkou.

Tou je založení vlastního týmu Ostra - Multicraft Čeladná, ve kterém bude zároveň sám působit.

V týmu bude Jaroslavu Kulhavému sekundovat šest závodníků z mládežnických kategorií a několik hobby jezdců. Funkci realizačního týmu bude plnit několik rodičů a zkušenějších cyklistů, pro které je spojení se jménem olympijského vítěze z Londýna srdeční záležitostí.

Samotný Jaroslav Kulhavý ke vzniku týmu dodává:

“Byl jsem rozhodnut, že v cyklistice zůstanu i po konci profesionální kariéry. Po dlouhodobém naléhání přátel z blízkého okolí jsem se rozhodl za podpory obce Čeladná založit nový tým, ve kterém by našli podporu zejména mladí jezdci se zaměřením na horskou a silniční cyklistiku.”

Cíle pro letošní sezónu vidí nestor českého MTB následovně:

“V letošním roce chceme absolvovat co nejvíce závodů na silnici a MTB, přičemž prioritou budou podniky českého a slovenského poháru a soutěže konané v moravskoslezském regionu. Hlavním cílem sezóny nejsou ani tak výsledky, jako snaha o dosažení optimálního chodu týmu a vytvořit tak mladým cyklistům profesionální podmínky pro jejich rozvoj.”

Manažer týmu Jaromír Pytel pak ještě doplnil:

“V budoucnu bychom se samozřejmě chtěli pohybovat v popředí výsledkových listin zejména v mládežnických soutěžích a nevylučujeme ani angažmá některého z talentovaných jezdců z jiného týmu. Primární zaměření by se však mělo týkat výchovy vlastních svěřenců a tvořit pomyslný odrazový můstek do světa opravdové cyklistiky. Jako silný motivační faktor určitě budou fungovat společné tréninky s Jardou Kulhavým, od kterého mohou mladí čerpat zkušenosti a informace, které jsou pro většinu ostatních nedosažitelné.”

Zdroj: TZ Ostra - Multicraft Čeladná, foto: Jan Brychta
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Peter Sagan jel svůj poslední závod, vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství Slovenska MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB

Peter Sagan na Slovenském mistrovství horských kol v Košicích obsadil druhé místo. Tento výsledek pravděpodobně znamenal jeho poslední profesionální závod. 

 
Sokolovská 24 MTB: 6. ročník – Mistrovství ČR na 24 hodin MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Již po šesté se uskuteční oblíbený vytrvalostní závod Sokolovská 24 MTB.
Výsledky: MČR XCO Harrachov
20.07.2024 | Kategorie: MTB
Kompletní výsledková listina z MČR v Harrachově.
Giant představil nejnovější generaci svých gravel kol
18.07.2024 | Kategorie: MTB, cyklokros
Nová řada gravel kol je vybavena vnitřním vedením kabelů a integrovaným úložným prostorem pro vyšší rychlost a všestrannost.
Perfektní sportovní doplněk – prémiové samolepky na kolo
16.07.2024 | Kategorie: Komerční sdělení

Vítejte ve světě, kde váš cyklistický zážitek právě dostal novou dimenzi. StickersMakers vyrábí prémiové samolepky určené pro amatérské i profesionální sportovce.

» více novinek a videí