Kulhavý představil tým Ostra - Multicraft Čeladná

Kulhavý představil tým Ostra - Multicraft Čeladná

Datum vydání: 19.04.2023

Působení Jaro​slava Kulhavého ve vrcholovém sportu letos dostalo úplně nový rozměr. Poté, co se rozhodl přijmout novou výzvu v podobě účasti v závodech světového poháru v terénním triatlonu Xterra, přichází legenda světového MTB s další novinkou.

Tou je založení vlastního týmu Ostra - Multicraft Čeladná, ve kterém bude zároveň sám působit.

V týmu bude Jaroslavu Kulhavému sekundovat šest závodníků z mládežnických kategorií a několik hobby jezdců. Funkci realizačního týmu bude plnit několik rodičů a zkušenějších cyklistů, pro které je spojení se jménem olympijského vítěze z Londýna srdeční záležitostí.

Samotný Jaroslav Kulhavý ke vzniku týmu dodává:

“Byl jsem rozhodnut, že v cyklistice zůstanu i po konci profesionální kariéry. Po dlouhodobém naléhání přátel z blízkého okolí jsem se rozhodl za podpory obce Čeladná založit nový tým, ve kterém by našli podporu zejména mladí jezdci se zaměřením na horskou a silniční cyklistiku.”

Cíle pro letošní sezónu vidí nestor českého MTB následovně:

“V letošním roce chceme absolvovat co nejvíce závodů na silnici a MTB, přičemž prioritou budou podniky českého a slovenského poháru a soutěže konané v moravskoslezském regionu. Hlavním cílem sezóny nejsou ani tak výsledky, jako snaha o dosažení optimálního chodu týmu a vytvořit tak mladým cyklistům profesionální podmínky pro jejich rozvoj.”

Manažer týmu Jaromír Pytel pak ještě doplnil:

“V budoucnu bychom se samozřejmě chtěli pohybovat v popředí výsledkových listin zejména v mládežnických soutěžích a nevylučujeme ani angažmá některého z talentovaných jezdců z jiného týmu. Primární zaměření by se však mělo týkat výchovy vlastních svěřenců a tvořit pomyslný odrazový můstek do světa opravdové cyklistiky. Jako silný motivační faktor určitě budou fungovat společné tréninky s Jardou Kulhavým, od kterého mohou mladí čerpat zkušenosti a informace, které jsou pro většinu ostatních nedosažitelné.”

Zdroj: TZ Ostra - Multicraft Čeladná, foto: Jan Brychta
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí