Kulhavý a Štěpánová vyhráli druhý závod ČP horských kol

Kulhavý a Štěpánová vyhráli druhý závod ČP horských kol

Datum vydání: 24.04.2017

Jaroslav Kulhavý z týmu Specialized Racing a Karla Štěpánová (N1 Team) vyhráli druhé závody bikového seriálu Českého Strabag Cupu v cross country, který se jel v Praze-Řepích. Oba však o prvenství museli bojovat až do konce svých závodů, oba vyhráli velmi těsně.

Pravé aprílové počasí, déšť střídající se se sluníčkem, nic neubralo z dramatičnosti závodů. Hned od prvního kola nasadil velmi ostré tempo Kulhavý a jel s ním pouze Tomáš Paprstka (Expres CZ Scott Team Kolín) a také dva zahraniční jezdci - německý závodník Martin Gluth a Mexičan Jose Ulloa Arevalo. S malým odstupem se drželi Matěj Průdek (Superior MTB Team) a Jan Vastl (N1 Team).
 
Dobře tentokrát neodstartoval vítěz z Kutné Hory, Jan Škarnitzl, který se pohyboval až kolem patnáctého místa. Již od třetího kola se osamostatnili na čele jedoucí Kulhavý a Paprstka a skupina za nimi rychle zjistila, že tuto dvojici již nedojede a jezdci začali taktizovat, čehož využil z hloubi pole se posouvající Škarnitzl a soupeře si dojel.
 
Duo na čele bojovalo bok po boku do poslední chvíle, ale v posledních desítkách metrů měl Kulhavý více sil a ve spurtu uspěl. Škarnitzl prokázal v závěru svoje zkušenosti a dojel si pro třetí místo a tím uhájil trikot vedoucího muže průběžného hodnocení.

„Oproti minulému týdnu se mi jelo super. Trať byla pěkná, technická a líbila se mi. Nebyl na ní žádný těžký úsek a já si jel své tempo. V souboji s Paprstkou v závěru, který jel moc dobře, jsem si věřil, ale mohl jsem klidně udělat nějakou chybu. Proto jsem rád, že to dopadlo takto,“ přiznal Jaroslav Kulhavý.

Závod žen rozjela nejlépe závodnice kategorie U23 Barbora Průdková U23 (Superior MTB Team), ale ihned se na ni dotáhla Slovenka Janka Keseg Števková (Outsiterz). Ve druhém kole již ale vedla Keseg Števková a tři kola kontrolovala čelo závodu. Poté se na ni dotáhla Karla Štěpánová (N1 Team). V závěru předposledního okruhu Štěpánová své největší soupeřce dokázala trochu poodjet, ale zkušená Slovenka se na ni opět v závěrečném kole dotáhla, přesto i malý náskok stačil Štěpánové k vítězství.

„Nejelo se mi příliš dobře, absolvovala jsem těžký tréninkový týden. Navíc po startu jsem byla až kolem patnáctého místa, ale rychle jsem se dostala do čela. S Jankou jsme potom neustále bojovaly, šlapala mi na záda celý závod a vůbec jsem si neodpočinula. Za tvrdé vítězství jsem moc ráda,“ řekla Karla Štěpánová.

Po druhém místě v Kutné Hoře tak vystoupila na nejvyšší stupeň a dostala se do čela průběžné klasifikace, protože před týdnem vítězná Polka Aleksandra Podgórská skončila čtvrtá, když před ní se ještě dostala obhájkyně celkového vítězství z minulé sezony Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade).

Výborně opět jela mladičká Adéla Šafářová (Nutrend Specialized Racing) z kategorie U23. Po osmém místě z Kutné Hory se dokázala posunout na pátou příčku a jasně vede svoji kategorii.

Výsledky:

Ženy elite a U23:
 
1. Štěpánová (N1 Team) 1:14:44. 2. Keseg Števková (SR/Outsiterz) +8, 3. Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade) +1:48 4. Podgórská (Pol.) +2:11, 5. Šafářová U23 (Nutrend Speialized Racing) +2:29, 6. Sadlecká (Pol.) +2:57.
 
Muži elite a U23:
 
1.Kulhavý (Specialized Racing) 1:22:24, 2. Paprstka (Expres CZ Scott Team Kolín) +0,2, 3. Škarnitzl (Srm Mitas Trek) +57,2, 4. Arevalo (Mex.) +57,4, 5. Gluth (Něm.) +1:09, 6. Vastl U23 (N1 Team) +1:57, 7. Ulman (Česká spořitelna Accolade) +2:44, 8. Průdek U23 (Superior MTB Team) +3:48, 9. Rajchart U23 (Česká spořitelna Accolade) +4:28, 10. Helta U23 (SGR Specialized) +5:07.
 
Juniorky:
 
1. Krupová (Expres CZ Scott Team Kolín) 40:37, 2. Vaníčková (Ivar CAS-Author Team) +28. 3. Kučerová (VRV Team) +1:01, 4. Szpocinská (Pol.) +1:38, 5. Tesařová (Moravec Team) +1:55, 6. Joannidu (Bike 2000) +2:10
 
Junioři:
 
1. Schierl (Expres CZ Scott Team Kolín) 55:33, 2. Kossak (Něm.) +30, 3. Honsa (ČS Specialized Junior MTB Team) +1:28, 4. Hátle (Expres CZ Scott Team Kolín) +1:55, 5. Ries (Něm.) +2:07, 6. Bittner (Author Team Stupno) +2:27
 


 
Zdroj: ČSC a poharmtb.cz


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí