Kukrle z Elkov Kasper vyhrál jarní klasiku Brno - Velká Bíteš - Brno

 Kukrle z Elkov Kasper vyhrál jarní klasiku Brno - Velká Bíteš - Brno

Datum vydání: 18.04.2021

Vítězstvím Michaela Ku​krleho ze stáje Elkov Kasper skončil úvodní podnik Českého poháru - ŠKODA Cupu 2021 Brno - Velká Bíteš - Brno.

V 45. ročníku české Primavery zdolal po dlouhém úniku dvojice svého soupeře Daniela Turka (Team Felbermyar Simplon Wels), pro třetí místo si dojel další jezdec nejlepší české stáje Elkov Kasper, obhájce posledního ročníku závodu z roku 2019 Jakub Otruba.

Přestože letošní vstup do domácí sezony byl o tři týdny odložen, tak se rozhodně nejel závod v jarním počasí, ale spíše v zimním. Na jeho startu bylo 184 jezdců na něž čekalo náročných 151 kilometrů. Hned od startu se na čele nejvíce objevovaly trikoty jezdců Elkov Kasper a již při stoupání do Kohoutovic a se peloton hodně natáhl a rychle i potrhal.

Jezdci Elkov Kasper se neustále na čele střídali v nástupech a peloton se neustále tenčil. Po hodině závodu se vpředu vytvořila čtyřčlenná skupina ve složení Štěpán Telecký (Favorit Brno), vítěz z roku 2018 Polák Maciej Paterski (Voster Ats Team), Adam a Jakub Ťoupalíkovi (oba Elkov Kasper). Poměrně rychle se na vedoucí kvartet postupně dotáhly dvě skupiny jezdců, takže vepředu bylo kolem pětadvaceti cyklistů, nejpočetnější zastoupení měla stáj Elkov Kasper.

Kolem osmdesátého kilometru z vedoucí skupiny ujela dvojice Turek a Kukrle, ostatní dojel peloton a to se ukázalo jako rozhodující moment dne. Oba již zkušení jezdci velmi dobře spolupracovali a Turek ukazoval proč na nedávném etapovém závodu Kolem Rhodosu skončil celkově sedmý. Náskok dvojice narostl rychle na dvě minuty a když 35 kilometrů vzrostl na tři minuty bylo téměř jisté, že prvenství vybojuje někdo z této dvojice. Oba již na stupních vítězů v minulosti stáli, když v roce 2015 byl Turek druhý a Kukrle jej napodobil v následujícím roce. V pelotonu se dlouho nikdo neměl k tomu náskok sjíždět, až polská stáj Voster Ats Team a především Paterski to zkoušeli, ale podporu u dalších nenašli.

V samotném velice těžkém závěru z pelotonu trochu poodjeli obhájce posledního vítězství z roku 2019 Otruba a Němec Henri Uhlig.  To však již na ovál brněnského velodromu vjel první Kukrle a těsné vítězství před Turkem uhájil. Ve spurtu o třetí místo Otruba dokázal přespurtovat z druhé pozice Uhliga, který byl nejlepším z jezdců kategorie U23.

"Ve vedoucí skupině žádná aktivita nebyla a tak jsem se snažil odjet a povedlo se to spolu s  Danem. Spolupráce nám vyhovovala, oba jsme tempaři. Jeli jsme pořád stejně a záleželo jak se pojede za námi. V závěrečných kilometrech jsme si říkali, že to necháme až na spurt. Před bránou na velodrom jsem se snažil být na první pozici a jsem rád, že to vyšlo až na pásku. Byla dost velká zima, ale dokázali jsme se s tím popasovat. Dříve jsem tu byl již druhý a před závodem si říkal, že být podruhé těsně pod nejvyšším stupněm bych nechtěl," řekl Michael Kukrle.

Ten do dalšího závodu ŠKODA Cupu, který se pojede 16. května v Mladé Vožici, obleče zelený trikot pro nejlepšího závodníka seriálu, červený pro nejlepšího jezdce kategorie U23 a bude mít Vojtěch Kmínek z Favoritu Brno a bílý pro nejlepšího nováčka Matěj Stránský z Brilon Racing Team.

Výsledky:

1. Kukrle (Elkov Kasper) 3:32:12, 2. Turek (Team Felbermyar Simplon Wels) stejný ča, 3. Otruba (Elkov Kasper), 4. Uhlig (Něm.) oba +1:24, 5. Rudyk (Pol.), 6. Foltán (SR), 7. Janiszewski (Pol.), 8. Neuman (Elkov Kasper), 9. Kmínek (TJ Favorit Brno), 10. Babor (Tufo Pardus Prostějov) všichni +1:33. 
 
Zdroj: TZ ČSC, foto: Jan Brychta


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí