Kristián Hynek vítězem Nova Cupu v Mikulově

Kristián Hynek vítězem Nova Cupu v Mikulově

Datum vydání: 19.09.2017

Bronzový medailista z loňského světového šampionátu v maratonu Kristián Hynek ovládl Nova Cup v Mikulově.

V sobotu 16. září se v Mikulově uskutečnil závěrečný díl seriálu Nova Cup 2017. Na pět set účastníků si volilo mezi dvěma tratěmi. Pro amatérské jezdce a rodiny s dětmi byla připravena Nova jízda dlouhá 32 kilometrů, ostříleným borcům byla určena čtyřicetikilometrová trasa Aria Pura.
 
 
Na své si přišly i děti, které se utkaly na okruzích v mikulovském amfiteátru pod Turoldem.
 
 
Krátce po poledni se naplnilo historické náměstí Mikulova netrpělivými závodníky a fanoušky.
 
 
Před slavnostním startem se ve spolupráci s Nadací Nova uskutečnilo předání speciálního cyklovozíku Rover Rega handicapované osmileté Patricii. Součástí programu bylo také předtančení v tradičních moravských krojích. Poté byli postupně na trať vysláni závodníci na obou trasách. Do boje o vítězství je výstřelem ze startovní pistole poslal zpěvák Jan Maxián.


 
V závodě se opět sešly cyklistické špičky v čele s Kristiánem Hynkem (Topeak Ergon Racing), Filipem Adelem (Superior MTB Team), Ondřejem Fojtíkem (Force KCK Zlín) a Michalem Kaněrou (Ghost Team).
 

 
Právě od těchto jezdců se na trase Aria Pura očekával boj o přední příčky. Své kvality potvrdil Kristián Hynek, který do cíle dorazil s téměř tříminutovým náskokem na Filipa Adela, ten tímto umístěním potvrdil celkové vítězství v seriálu Nova Cup. Těsná bitva se odehrála o třetí místo, Ondřeje Fojtíka o centimetry porazil Michal Kaněra.
 

 
Stejně jako Adel si celkové vítězství mezi ženami pohlídala Vendula Kuntová, závod v Mikulově vyhrála před svou kolegyní z týmu Ghost Zuzanou Hruškovou. Z bronzu se radovala Petra Fortelná v barvách AutenticBike Třebíč.
 
V Nova jízdě byli nejrychlejší Ondřej Stropnický (Prodoli Racing Team) a Tereza Valentová (Puskinak.cz).
 

 
V závěrečném ceremoniálu byli oceněni nejen ti nejlepší v dětských kategoriích, na trase Nova jízdy a Aria Pury, ale také koloběžkáři, handicapovaní, týmy i celkoví vítězové seriálu. Slavnostní vyhlašování se tak sice protáhlo do pozdních odpoledních hodin, ale publikum díky temperamentnímu moderátorovi vydrželo v hojném počtu až do konce. Vítězové si odnesli množství hodnotných cen, balíčky kosmetických produktů, velopláště, pivo, víno, kamery, sluchátka, hodinky, hlavní cenou bylo tradičně kolo. Díky za podporu seriálu Nova Cup patří partnerům metaXtren, Mitas, Kalas, Rebel, Aria Pura, Niceboy, Kronaby, Trek, Vinařství pod Hradem i všem ostatním.
 

 
Závod v Mikulově, jenž se uskutečnil pod záštitou JUDr. Bohumila Šimka, hejtmana Jihomoravského kraje, a starosty města Mikulov Rostislava Koštiala, ukončil soutěžní část seriálu cyklistických závodů Nova Cup. Tečkou za letošním seriálem bude 28. září 2017 závěrečný podnik Mitas Gočárovy schody.
 

 
Královéhradecká metropole přivítá na exhibičním závodě Mitas Gočárovy schody hvězdná jména. Na startovní listině najdete kompletní profesionální Kross Racing Team, který má ve svých řadách švýcarské jezdce Jolandu Neff a Fabiana Gigera a polské reprezentanty Maju Włoszczowskou a Bartlomieje Wawaka. Zajímavostí letošního ročníku pro profesionální i hobby jezdce je rozšíření závodního okruhu o další schody, to znásobí již tak technicky náročný profil trati.
 
Více informací o seriálu Nova Cup na novacup.cz.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí