Kreuzigera čeká velká premiéra v Abu Dhabí

Kreuzigera čeká velká premiéra v Abu Dhabí

Datum vydání: 21.02.2017

Romana Kreuzigera čeká velká premiéra v dresu své nové stáje Orica-Scott. 

Teprve třetí ročník blízkovýchodního podniku, jehož minulé vydání bylo odjeto nezvykle v jiném termínu (jen před pár měsíci na konci října), startuje ve čtvrtek. Čtyřdenní akce se skládá ze tří rovinatých etap a jedné zkoušky zakončené jediným stoupáním závodu - třináctikilometrovým výšlapem na Jebel Hefeet. 

Přes malý počet výzev si cestu do druhého největšího města (a přilehlého regionu) Spojených arabských emirátů našlo cestu početné pole elitních vrchařů - Alberto Contador (Trek-Segafredo), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Nairo Quintana (Movistar), Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) či Fabio Aru (Astana). 


Svou premiéru si zde odbyde také úřadující český šampion Roman Kreuziger. Třicetiletý rodák z Moravské Třebové se představí vůbec poprvé v dresu australské stáje Orica-Scott. Dresu, který bude navíc ozdoben červeno-bílo-modrou trikolorou. Kreuziger by navíc měl jet jako lídr týmu. 

Kromě českého jezdce zvolili Abu Dhabí jako svůj odrazový můstek do dlouhé sezony třeba Tom Dumoulin (Sunweb), Tejay van Garderen (BMC) či vítěz loňského ročníku, Tanel Kangert (Astana).

Velkou část závodu však bude zorné pole kamer patřit sprinterům, pro které jsou podle obecných předpokladů k mání hned tři etapy. Z nejrychlejších cyklistů planety přijede do Emirátů možná vůbec to nejlepší: Mark Cavendish (Dimension Data), Marcel Kittel (Quick-Step Floors) a André Greipel (Lotto-Soudal).

Fanoušek české cyklistiky se kromě Kreuzigera může těšit také z přítomnosti Petra Vakoče (Quick-Step Floors), který má za sebou australské závodní léto. 

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
» více novinek a videí