Kreuziger šestý v silničním závodě na mistrovsví světa

Kreuziger šestý v silničním závodě na mistrovsví světa

Datum vydání: 30.09.2018

Skvělý týmový výkon dnes předvedla šestice českých reprezentantů ve složení Josef Černý, Jan Hirt, Karel Hník, Michael Kukrle, Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar v elitní kategorii mužů na Mistrovství světa v Innsbrucku. Kreuziger ho pak korunoval šestým místem a vylepšil tak dosava​dní české maximum. 


Závodníci v českých barvách byli aktivní od samotného úvodu závodu. V začátku závodu se na čele vytvořila jedenáctičlenná skupinka uprchlíků, v ní jsme měli zástupce díky Karlu Hníkovi. Skupina si postupně vytvořila téměř osmnácti minutový náskok před pelotonem. Ten ho začal stahovat až na závěrečných okruzích. Postupně tak na čele ze skupiny zůstal pouze dánský závodník Kasper Asgreen a Nor Vegard Stake Laengen, ti byli dostiženi 22 kilometrů před cílem. V té době už byl peloton méně početný a Česká republika v něm měla stále dva zástupce – Kreuzigera s Hirtem. Do závěrečného stoupání pak s největšími favority najížděl Kreuziger. V obávaném stoupání na Höll, které mělo místy sklon až 28 procent, pak nestačil pouze na pět soupeřů a dojel šestý.

„Myslím, že jsme závodili velmi dobře. Kukrle tam byl ze začátku v několika nástupech, žádný ale neodjel, pak to zkusil Hník a najednou měli přes deset minut. Je dobře, že jsme tam někoho měli, povedlo se jim dojet opravdu daleko. Jako tým jsme závodili chytře, byli jsme v popředí a při všem. Závěř pak už byl o nohách, myslím, že to nebylo špatný, být v desítce byl cíl. Na jednu stranu mě to i trochu mrzí, na vrcholu jsem je viděl a měl tak na patnáct vteřin, doufal jsem, že ze sjezdu bych to ještě mohl stáhnout, ale už jsem byl unavený a zbytečně chyboval. Za pár dní ale budu určitě spokojený,“ sdělil své dojmy v cíli Roman Kreuziger.


Trenér Konečný byl po předvedeném výkonu týmu spokojený:

„Být v desítce v elitě je určitě úspěch. Můžeme být spokojení. Výpravě chyběl výraznější úspěch, ve který jsme doufali, Roman to ale svým výkonem na závěr napravil. Byl to krásný týmový výkon, byli jsme u všeho, ze začátku to hlídal Kukrle s Hníkem, když se Kajdovi podařilo odjet v jednom z úniků, zbytek závodníků se staral o Romana. V závěru pak měl k ruce Honzu Hirta, všechno vyšlo přesně tak, jak jsme se domluvili. K medaili to měl blízko, určitě to trochu zamrzí, na druhou stranu ale být šestý na takto těžké trati je opravdu skvělé.“

Boj o medaile byl velmi napínavý. Trojice Alejandro Valverde (Španělsko), Romain Bardet (Francie) a Michael Woods (Kanada) společně překonala vrchol prudkého stoupání a mířila k cíli. Ve sjezdu do Innsbrucku je ale ještě dostihl Tom Dumoulin (Holandsko). O vítězi se tak rozhodlo ve spurtu této čtveřice. Nejvíce sil v něm měl Alejandro Valverde, stříbro vybojoval Michael Woods a bronz Romain Bardet.
 


 
Zdoj: TZ Judita Lorencová

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí