Králem Gira je Dumoulin! Bárta v závěrečné časovce šestý!

Králem Gira je Dumoulin! Bárta v závěrečné časovce šestý!

Datum vydání: 28.05.2017

Jan Hirt dojel při premiéře na Grand Tour dvanáctý, což je třetí nejlepší české umístění na Giru v jeho stoleté historii!  

Tom Dumoulin (Sunweb) se díky famóznímu výkonu v časovce, kdy zajel druhý nejlepší čas, může radovat z titulu na jubilejním stém Giro d'Italia. Stal se tak vůbec prvním cyklistou ze země tulipánů, kterému se to povedlo! 

Snový den pro nizozemské barvy podtrhl Jos van Emden (LottoNL-Soudal), byl to totiž dvaatřicetiletý zkušený borec, který jako jediný dokázal porazit Dumoulina. I u Van Emdena se jedná o životní úspěch. Třetí nejrychlejší čas dnes zaznamenal sedmatřicetiletý italský veterán Manuel Quinziato (BMC), jenž po sezoně odchází do cyklistického důchodu. 

Parádní jízdu má za sebou i Jan Bárta (Bora-Hansgorhe), přesně řečeno šestou nejrychlejší z celého pelotonu. Ani třináctý nejlepší čas naopak nestačil domácímu favoritovi Vincenzu Nibalimu (Bahrain-Merida) k vylepšení třetí příčky. Nairo Quintana (Movistar) zajel o půl minuty pomaleji, což mu těsně stačilo k udržení Nibaliho za svými zády, ale nikoliv Dumoulina.

Fantastické Giro v Miláně završil Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice), který časovku mohl pojmout volněji a už na cestě do Milána si vychutnat pocity výtečně odvedné práce. V celkové klasifikaci mu totiž patří dvanáctý flek - třetí nejlepší umístění českého cyklisty v historii Gira. Lépe než on skončili v roce 2011 pátý Roman Kreuziger a předloni šestý Leopold König.

Jednalo se přitom o první Grand Tour v kariéře rodáka z Třebíče, což platí i pro jeho parťáka, Michala Schlegela. Ten je v jednadvaceti letech navíc jedním z nejmladších cyklistů, kteří dokončili letošní Giro!

Schlegel na cestě do Milána neměl viditelnější problém a nasbíral nesmírně cenné zkušenosti do budoucích let. Ještě lépe si nicméně vedl o rok starší Kolumbijec Fernando Gaviria (Quick-Step Floors), který svou premiérovou účast okořenil čtyřmi etapovými výhrami a trikotem pro nejlepšího spurtera! 

Nejlepším jezdcem v kategorii do pětadvaceti let se nicméně stal jeho týmový kolega, Lucemburčan Bob Jungels, který si zároveň připsal osmé místo v celkové klasifikaci. 

Mezi vrchaři naprosto dominoval Španěl Mikel Landa (Sky), který si alespoň tímto vynahradil své zklamání ze ztráty naděje na boj o nejvyšší příčky v celkovém pořadí. 

Závod byl nakonec jedním z nejtěsnějších ze všech, kdy první tři borce dělilo po 3609 kilometrech dramatického zápolení pouhých 40 vteřinek! 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí