Král cyklistiky již 28. listopadu

Král cyklistiky již 28. listopadu

Datum vydání: 09.11.2018

Již 28. listopadu večer bude korunován v přímém přenosu na ČT Sport od 20.15 hodin nový Král cyklistiky pro rok 2018.

Vyhlášení nejlepších cyklistů uplynulého roku proběhne ve všech kategoriích: silnice, dráha, MTB, BMX, trial, sálová cyklistika, cyklokros, handicap a junior. Do Síně slávy budou tradičně uvedeni noví členové a na závěr bude vyhlášen i Král cyklistiky 2018.
 
Česká cyklistika zaznamenala v letošním roce celou řadu medailových umístění z velkých soutěží a vše zakončili silniční cyklisté v kategorii Elite na mistrovství světa skvělým týmovým vystoupením, které završil Roman Kreuziger historicky nejúspěšnějším výsledkem v závodě jednotlivců.

„Těším se na zdařilou tečku za další úspěšnou cyklistickou sezónou. Není mnoho sportů, které se mohou chlubit nejen rozdílností a počtem kategorií, ale i takovým množstvím medailových úspěchů z mistrovství Evropy a světa. Cyklistika je fenoménem volnočasových aktivit v naší republice, a proto věřím, že přímý přenos vyhlášení v České televizi bude sledovat množství diváků podobné tomu, jako při přenosech z Tour de France,“ řekl generální sekretář Českého svazu cyklistiky Stanislav Kozubek.

Lubor Tesař ze společnosti ABF, která slavnostní večer bude pořádat a je mimo jiné také pořadatelem největšího cyklistického veletrhu v ČR FOR BIKES, k tomu říká:

„Bude to svátek všech cyklistů. V roce 100. výročí vzniku samostatného státu Čechů a Slováků chceme představit co nejvíce legend české a slovenské cyklistiky, ukázat rytíře cen Fair Play a nejúspěšnější cyklisty uplynulé sezóny včetně nadějné mládeže.“

Symbolické bude i federální duo moderátorů slavnostního večera. Populární komentátor Tour de France, mistrovství světa v cyklistice a některých dalších World Tour závodů v České televizi Tomáš Jílek a skvělý divadelní a filmový herec, mimo jiné představitel Alexandra Dubčeka v nedávné premiéře na televizních obrazovkách Adrian Jastraban, u kterého najdeme i cyklistickou stopu v dávné minulosti.

„Adrian bude také premiérově uvádět otevřenou tiskovou konferenci pro všechny pozvané hosty na pódiu Kongresového sálu PVA EXPO v pražských Letňanech s největšími hvězdami bezprostředně po vyhlášení ČEZ Krále cyklistiky 2018, která zakončí celý oficiální program večera,“ dodává Lubor Tesař, zástupce pořadatele ABF a manažer veletrhu FOR BIKES.

Více informací najdete na www.cezkralcyklistiky.cz.

Zdroj: TZ pořadatel



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí