König chce příští rok na Tour a míří vysoko!

König chce příští rok na Tour a míří vysoko!

Datum vydání: 18.10.2017

Jeden z nejvě​tších talentů české cyklistiky se vrací po zranění kolene zpět do hry. 

Leopold König (Bora-Hansgrohe) má za sebou první letošní kompletní závod. Na Okolo Turecka koleno drželo a tak se s týmem vydává ještě dále na východ, na poslední WorldTour závod do Číny.

Nový šestidenní podnik Tour of Guangxi bude devětadvacetiletý český závodník absolvovat po boku svých parťáků Shane Archbolda, Matteo Pelucchiho, Pascala Ackermanna, Silvio Herklotze, José Mendese a Alexe Saramotinse.

Ještě v průběhu závodu v Turecku se rodák z Moravské Třebové rozhovořil pro server Cycling Weekly nejen o svých vzpomínkách na působení v týmu Sky, ale také na ambice pro příští rok, které musely být dlouho tlumeny nevyzpytatelnými zdravotními problémy s kolenem. 

Na dvouletou štaci v nejbohatší stáji světa má jen ty nejlepší vzpomínky a rázně tak odmítl, že by snad jeho působení po boku takových borců jako je Chris Froome bylo plýtváním potenciálu. 
“Čas strávený s týmem Sky nevnímám jako ztracený, protože jsem každý rok měl možnost být lídrem na Grand Tour, Giru i Vueltě... S Chrisem jsme vyhráli Tour (v roce 2015). To byla opravdu úžasná zkušenost... Snažil jsem se dosáhnout i vlastních úspěchů. Měl jsem příležitosti a byl jsem tam šťastný. Nakonec bych tam i zůstal, kdyby Bora nepřišla se svým projektem (návratu do) World Tour."
Nyní borec, který v kariéře dokázal vybojovat top ten výsledky v celkových pořadích všech tří Grand Tour, doufá, že mu koleno konečně dovolí vystoupat zpět do své vrcholné formy...
“Tato sezona nebyla rozhodně taková, jakou jsme si ji představovali, ale to je sport - jednou jsi nahoře, jednou dole. Tento rok byl hodně špatný, vlastně celý rok. Snad to nyní bude lepší. Nemůžu se dočkat nové sezony. Nikdy jsem nebyl tak odpočatý a natěšený na závody."
...vrcholné formy, kterou by nejraději prodal příští rok na Tour de France, kde touží bojovat o podium.
“Stále cítím důvěru a podporu ze strany týmu a v ideálním případě bych chtěl jet zase Tour de France a dostat se zpět na podium. To je můj cíl pro příští rok." 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí