Konečný i Zatloukal celkovými vítězi Českého poháru MTB!

Konečný i Zatloukal celkovými vítězi Českého poháru MTB!

Datum vydání: 16.09.2021

Jezdci týmu NUTREND Specialized Racing, Filip Konečný a Jan Zatloukal se stali, ve svých kategoriích junior a U23, celkovými vítězi IZOMAT Českého poháru horských kol 2021. 

Junior Filip Konečný nastupoval do finálového závodu IZOMAT Českého poháru horských kol v Městě Touškově se značným bodovým náskokem z předchozích závodů a jen velmi složitou kombinací sportovní smůly by bylo možné ho o celkové prvenství v nejvyšší tuzemské soutěži bikerů připravit. Filip si ale žádný tlak nepřipouštěl a v duchu předchozích závodů, stylem start – cíl ovládnul s přehledem a bez zaváhání i závěrečný závod poháru a zaslouženě slaví celkové vítězství s mimořádným náskokem 300 bodů. Filip v letošním ročníku dokázal zvítězit v pěti závodech a pouze jednou byl třetí v brněnském závodě, kde ho porazili dva zahraniční soupeři, kterým ale porážku následně dokázal vrátit v závodech Juniorské světové série.
 
Podobně úspěšně jako Filip si vedl i další mladík týmu NUTREND Specialized Racing, Jan Zatloukal, který závodí prvním rokem v kategorii U23. Honza se v průběhu závodu v Městě Touškově stále pohyboval v čelní šestici elitních jezdců a závod dokončil na šestém místě v kategorii Elite, ale prvním v kategorii U23, což znamenalo i prvenství v celkovém pořadí IZOMAT Českého poháru horských kol pro rok 2021 s náskokem 330 bodů. Zajímavostí je, že český talent obsadil v celkovém pořadí poháru v kategorie Elite velmi dobré čtvrté místo. 

Umístění a talent Honzy umocňuje i skutečnost, že během roku 2021 zvládnul bez problémů a v řádných termínech odmaturovat, složit příjímací zkoušky na vysokou školu a absolvovat kompletní, značně náročnou sezónu výjezdů s národním týmem a je potřeba dodat, že se společně s Filipem Konečným podíleli i na dobrém umístění české štafety na Mistrovství Evropy v Srbsku a Mistrovství světa v italském Val di Sole, kde česká štafeta skončila shodně na sedmém místě. 

A ještě jeden zajímavý primát Janu Zatloukalovi náleží, je totiž českým „Skokanem roku“ v rankingu UCI. Sezónu 2021 začínal jako prvoročák v kategorii U23 na chvostu světového rankingu a k dnešnímu dni mu náleží už 117 příčka světového žebříčku UCI.  

„Samozřejmě mám z obou kluků radost, oba jsou talentovaní s výraznými fyziologickými dispozicemi pro vrcholovou cyklistiku,“ říká trenér týmu NUTREND Specialized Racing a reprezentace, Viktor Zapletal. 

„Jejich možnosti jsou ale vyšší, než zatím předvedli v závodech. Filip má za sebou teprve první sezónu v odpovídajícím tréninkovém i závodním zatížení a Honzu významně limitovaly dvě uplynulé sezóny, ovlivněné složitým zraněním s velkým tréninkovým a závodním výpadkem a v letošním roce samozřejmě maturita, která každého jezdce přibrzdí. Oba nyní čeká odpočinkový blok a následná náročná podzimní a zimní příprava, kdy musíme dotrénovat trénnikové manko. Podzimní a zimní tréninkový cyklus zpestříme vybranými závody cyklokrosu a Honza navíc ještě pojede do Turecka na sérii tří závodů kategorií UCI,“ upřesňuje Viktor Zapletal.  

Zdroj a foto: TZ SKC Praha


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí