KoloFogo: Jedna stopa rovná se mnohem víc legrace

KoloFogo: Jedna stopa rovná se mnohem víc legrace

Datum vydání: 11.09.2019

S ideou jednostopého vo​zíku za kolo přišel v roce 2001 německý rámař Florian Weismann.

Bikeři z toho měli velkou radost, konečně mohli s dětmi zmizet z asfaltových cyklostezek a silnic a vydat se s nimi do terénu.

Že je jednokolový vozík jednoznačně zábavnější než jeho dvoukolová varianta, dokazují nejen lidé, kteří s ním drandí po světě. Jeho největší přednosti ukázal ve svém posledním videu i kouzelník Danny MacAskill.



Česká verze jednostopého vozíku za kolo přišla na svět před pěti lety, v roce 2014 pod názvem KoloFogo. Nabídla nejen verzi se stojánkem, ale i kočárkový set, což udělalo radost i manželkám bikerů.

„Jsme přesvědčení o tom, že budoucnost patří právě jednokolkám,“ říká šéf firmy KoloFogo Pavel Černý.

„Hendikepem dvoukoláků je nejen ztížená jízda a manévrovatelnost v terénu, ale i změny ve stavbě rámu dnešních bicyklů, které vylučují, aby se vozíky dál připojovaly k ose zadního kola jako právě dvoukoláky,“ dodává s tím, že jednokolka se připojuje k sedlové tyči kola.

Celý vozík se už třetím rokem vyrábí v České republice, v Proseči u Skutče, a prodává se do řady zemí – vedle Česka i na Slovensko, do Německa, Rakouska, Švýcarska, Francie, Skandinávie a USA.

Testovaly ho redakce tuzemských periodik (Velo a MTBS.cz), tak i těch zahraničních (BIKE Magazin a World of MTB). Prestižní časopis BIKE k tomu poznamenal:

„Sáhnete trochu hlouběji do kapsy, ale za ty zážitky to stojí. Navíc, vzhledem k tomu, že kupujete velmi kvalitní věc, která se dá následně dobře prodat, dá se říct, že vaše faktické roční náklady budou cca 150 Euro.“


Češi šli ve vývoji vozíku dál a vybavili jej navíc unikátním lehkým odrážedlem, které se dá nacvaknout na rám a snadno transportovat. Když už je dítě větší a chce to zkusit samo, ujede pár stovek metrů vedle vás na odrážedle a až se unaví, šoupnete ho zase zpátky do vozíku.


V Česku vozík KoloFogo dlouhodobě propaguje Pepa Dressler, který s ním natočil pár videí:



 
 

„Jasně, jsou to extrémy, ale mají ukázat, že s jednokolkou je holt větší legrace,“ dodává Pavel Černý.

„Abyste se o tom přesvědčili, nemusíte s ní nutně skákat salta nebo sjíždět nejtěžší traily. Svoje přednosti ukáže už na obyčejné lesní cestě.“

 
 
Zdroj a foto: TZ Kolofogo
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí