Kola jedinou pomocí při zemětřesení v Mexiku

Datum vydání: 21.10.2017

Při si​lném zemětřesení v jednom z největších měst světa - Mexico City - se minulé září kola pasovaly do role jediného prostředku rozvážejícího pomoc. 

Jen přímo v městské části mexické metropole žije zhruba 10 milionů lidí, město má obrovské infrastrukturální problémy, jsou zde podle některých zdrojů nejhorší dopravní zácpy na světě. K tomu Mexico City bojuje s nedostatkem vody a zároveň se nachází v tektonicky velice neklidné oblasti.

Minulý měsíc zde řádilo silné zemětřesení, jehož následky opět odkryly v plné nahotě problémy města, ale zároveň potvrdily obrovský potenciál bicyklů jako dopravního prostředku.

Do ulic, které se staly nepoužitelnými pro motorová vozidla, tehdy vyrazilo přes 1000 cyklistů rozvážet léky, obvazy a jídlo a stali se vlastně jedinými, kdo mohl přesně lokalizovat místa, kde je potřeba pomoci nejvíce. 
 
Dlužno říci, že magistrát města kola jako dopravní prostředek prosazuje už léta. Je zde druhý nejrozsáhlejší systém sdílení kol v rámci obou amerických kontinentů - EcoBici - jenž denně nabízí obyvatelům města tisíce kol. 
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí