Kletba hvězdného týmu Sky na Giru trvá

Kletba hvězdného týmu Sky na Giru trvá

Datum vydání: 19.05.2017

Geraint Thomas pro zranění končí - Team Sky počtvrté za posledních pět let přišel o lídra na Giru.

Bradley Wiggins, Richie Porte o dva roky později, loni Mikel Landa (který ztratil naději na dobrý výsledek i letos) a nyní Geraint Thomas. To je výčet borců, kteří nastupovali do Gira jako favorizovaní lídři bohatého týmu Sky, ale z různých důvodů nedojeli do cíle. 

V roce 2013 po zcela nepovedeném Giru odstoupil po dvanácté etapě, rok po vítězné Tour de France, Sir Bradley Wiggins. Výborně ho tehdy sice zastoupil Rigoberto Uran, který skončil za Vincenzo Nibalim na druhém místě, ale zklamání týmu bylo přeci jen velké. O rok později britská stáj na Giro přijela bez jasného lídra a nejvýše klasifikovaným borcem na konci závodu byl 22. mladíček Sebastián Henao. 
 
V roce 2015 dostal první šanci být lídrem na Grand Tour Richie Porte, který byl tou dobou vzhledem ke skvělé jarní formě jedním z horkých favoritů. Ze závodu ho ale vyřadila smůla a zranění. Dobře ho tehdy zastoupil Leopold König šestým místem - doposud svým nejlepším výsledkem na Grand Tours.  
 
O rok později si poprvé v kariéře pro změnu střihl roli lídra Mikel Landa, ale nevedlo se mu ani trochu dobře a nakonec údajně kvůli střevní viróze odstoupil i on. Opět to pak byl mladý Kolumbijec Henao, kdo byl nejvýše v celkovém pořadí - sedmnáctý. 

A konečně letos, opět premiérová rola vůdce týmu a v ní opět jezdec, který se s Girem loučí předčasně. Geraint Thomas se na Corsa Rosa dlouho připravoval, šel do ní s výbornou formou, která mu vydržela i v samotném závodu, kde ho ovšem poslal ke dnu hromadný pád v deváté etapě.

Tehdy ztratil nejen čas, ale utrpěl i újmu na zdraví. Zhoršující se problémy s kolenem ho nakonec vyhnaly ze závodu stejně, jako jeho předchůdce - předčasně a se šrámy na těle i duši. 

 
 

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí