Kittel jako profesionální diplomat, kotoučovky zatím odložil

Datum vydání: 24.02.2017

Marcel Kittel (Quick-Step Floors) se ke včerejšímu incidentu, kdy jeho kotoučovým brzdám Owen Doull (Sky) přisoudil svá zranění, postavil velmi rozumně. 

Mladý britský závodník po včerejší první etapě závodu Okolo Abu Dhabi nařkl německého hvězdného sprintera Marcela Kittela, že mu při společném pádu Kittelovy kotoučovky rozřízly tretru a poranily nohu

V následujících hodinách světem obletěly diskuse a důkazní materiály, které Doullovo obvinění vyvrací, Kittel se ale dokázal nad celou situaci povznést a přišel se vskutku chlapskou reakcí. 

“Dnes kotoučové brzdy nepoužiji z respektu k mým kolegům, protože chápu, že se jedná o otázku bezpečnosti...Já nejsem placen za používání kotoučovek..."

“Podle mého nakonec nikdo nedokáže říci, co se vlastně stalo. Dokážu pochopit, že hned po závodě, ve kterém spadnete, jste emocionální a nejjednodušší, co můžete udělat, je vše svést na kotoučové brzdy. Na sociálních médiích se pak objevovaly důkazy, že to možná opravdu tak nebylo (že za to nemohly brzdy pozn. red.). Ale já nejsem v pozici, abych o tom rozhodl. UCI stanovila toto období jako zkouškové pro testování těchto brzd. Oni musí situaci prošetřit a rozhodnout, kde byla vina... Při diskusi o bezpečnosti bychom měli zachovat chladnou hlavu."

"Já tuto technologii podporuji, ale také stojím za jezdci, kteří se toho možná obávají. Promluvím si s každým a pokusím se je přesvědčit, ale zároveň požaduji důkladné prošetření situace a případné zavedení bezpečnostních opatření."

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí